Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Αθήνα: Ουρές από... αχάραγα στο κέντρο λόγω «Μεγάλου Περιπάτου»

Συμβαίνει τώρα!

16 Ιουνίου 2020 07:15
Αθήνα: Ουρές από... αχάραγα στο κέντρο λόγω «Μεγάλου Περιπάτου»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ουρές από... αχάραγα δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας λόγω του «Μεγάλου Περιπάτου» και των έργων, που έχουν επεκταθεί στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να χρειάζεται να «οπλιστούν» με υπομονή.

Ήταν σίγουρο, άλλωστε, πως θα επρόκειτο για μια κατάσταση... μπελά κυρίως για όσους οδηγούν με αυτοκίνητο, αφού πρόκειται για μια βασική «αρτηρία» στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το αποτέλεσμα είναι, φυσιολογικά, να δημιουργηθεί κίνηση από νωρίς το πρωί.

Το ρεπορτάζ του Open κατέγραψε χαρακτηριστικά όσα συνέβαιναν από τις 7 το πρωί. Οι οδηγοί, δε, κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι ήταν για το πόση ώρα θα χρειάζονταν μέχρι να φτάσουν στις δουλειές τους.

Δείτε live εικόνα:

Ουρές από... αχάραγα στο κέντρο λόγω «Μεγάλου Περιπάτου»

Όνειρο η νέα Αθήνα: Μαγευτικές εικόνες από τον "Μεγάλο Περίπατο" με ποδήλατα και πεζούς

Μεγάλος περίπατος Αθήνα: Ο πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα που ξεκινά από την Βασ. Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βας. Αμαλίας δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να διασχίσουν ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης φτάνοντας στο ιστορικό κέντρο πιο εύκολα. Βέβαια αυτό έχει δημιουργήσει και προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην πρεμιέρα του.

Όνειρο η νέα Αθήνα

Δίπλα σε αυτόν, εκεί που περνούν οι γραμμές του τραμ, δημιουργήθηκε μια προσωρινή διαδρομή για ποδήλατο, σε κίτρινο χρώμα. «Μια διαδρομή που φτιάχτηκε από τον Δήμο Αθηναίων αξιοποιώντας το γεγονός ότι το τραμ έχει διακόψει στο σημείο αυτό τα δρομολόγια του, για να διευκολύνει τους ποδηλάτες να φτάσουν ως τον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που δημιουργείται στην Πανεπιστημίου» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Η προσωρινή αυτή διαδρομή θα υπάρχει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το τραμ ως το κέντρο της πόλης.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Με την παρέμβαση στη Βασ. Ολγας το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού. Η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας δημιούργησε περίπου 10.500m2, νέου δημόσιου χώρου.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Πλάνα

Από την Βασ. Ολγας συνεχίζουν να περνούν κανονικά σε ξεχωριστές λωρίδες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα που κατευθύνονται προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Επίσης τα οχήματα ανθρώπων με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα οχήματα τροφοδοσίας Ζαππείου και Ομίλου Αντισφαίρισης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

«Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας, πεζοί αλλά και με ποδήλατα βρίσκονται συνεχώς σε όλο το μήκος του νέου πεζοδρόμου έτσι ώστε να ενημερώνουν τους πολίτες για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο αλλά και για να φροντίσουν να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.Για όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσει η κυκλοφορία των οχημάτων, θα γίνονται εγκαίρως ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων. Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αποκτά ζωή και δίνει ζωή στο κέντρο στην Αθήνα και τους ανθρώπους της» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Ποδήλατα

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας ΦωτογραφίεςΜεγάλος Περίπατος ΑθήναςΜεγάλος Περίπατος Αθήνας

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Εικόνες

 

Ροή ειδήσεων

Share