Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Αθήνα: Μεγάλος Περίπατος για τους πολίτες, «μπελάδες» για τους οδηγούς

Χαμός στους δρόμους

15 Ιουνίου 2020 10:35
Αθήνα: Μεγάλος Περίπατος για τους πολίτες, «μπελάδες» για τους οδηγούς
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Τα έργα για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» έχουν ξεκινήσει μεν, αλλά η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανική στους δρόμους στην αρχή αυτής της εβδομάδας, αφού οι οδηγοί έχουν μπει σε «μπελάδες».

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, στην Βασ. Σοφίας και στην Πανεπιστημίου, η οποία όσο περνάει η ώρα γίνεται απροσπέλαστη. Προβλήματα επίσης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.

Μεγάλος Περίπατος κίνηση

Στη διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου και στα φανάρια κατά μήκος της αστυνομίας, υπάρχουν τροχονόμοι για τη ρύθμιση της κίνησης, ενώ υπάρχει και δημοτική αστυνομία, για να εξασφαλίζει ότι δεν θα περνούν οι οδηγοί στο κομμάτι του δρόμου που δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση, αφού θα γίνει πεζόδρομος, ενώ υπάρχουν αλλαγές και στο ζήτημα της στάθμευσης.

Χαμός στην Πανεπιστημίου

Οι λωρίδες που είναι διαθέσιμες για τα ΙΧ και τα λεωφορεία είναι πλέον δύο, καθώς οι υπόλοιπες έχουν αρχίσει να μετατρέπονται σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, στα πλαίσια του «Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας».

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι προκειμένου οι οδηγοί να μην περνάνε στις λωρίδες στις οποίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη μετατροπή τους, ενώ ούτε τα λεωφορεία πλησιάζουν στην δεξιά πλευρά του δρόμου όπου βρίσκονται οι στάσεις.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Μεγάλου Περιπάτου, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αφού στο κομμάτι του δρόμου που θα μετατραπεί σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και ζαρντινιέρες.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook στην Κυριακή, σημείωσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα χρειαστεί υπομονή, ωστόσο θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: «Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Από σήμερα το πρωί (σσ Κυριακή) τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο. Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ. Αρεοπαγίτου, την Απ. Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους».

Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης - Kostas Bakoyannis on Sunday, 14 June 2020
 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share