Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Όνειρο η νέα Αθήνα: Μαγευτικές εικόνες από τον "Μεγάλο Περίπατο" με ποδήλατα και πεζούς

Μια πόλη όνειρο!

15 Ιουνίου 2020 12:20
Όνειρο η νέα Αθήνα: Μαγευτικές εικόνες από τον
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Μεγάλος περίπατος Αθήνα: Ο πεζόδρομος σε κόκκινο χρώμα που ξεκινά από την Βασ. Κωνσταντίνου και φτάνει ως την Βας. Αμαλίας δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να διασχίσουν ένα από τα ομορφότερα μέρη της πόλης φτάνοντας στο ιστορικό κέντρο πιο εύκολα. Βέβαια αυτό έχει δημιουργήσει και προβλήματα στους δρόμους, ειδικά στην πρεμιέρα του.

Όνειρο η νέα Αθήνα

Δίπλα σε αυτόν, εκεί που περνούν οι γραμμές του τραμ, δημιουργήθηκε μια προσωρινή διαδρομή για ποδήλατο, σε κίτρινο χρώμα. «Μια διαδρομή που φτιάχτηκε από τον Δήμο Αθηναίων αξιοποιώντας το γεγονός ότι το τραμ έχει διακόψει στο σημείο αυτό τα δρομολόγια του, για να διευκολύνει τους ποδηλάτες να φτάσουν ως τον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που δημιουργείται στην Πανεπιστημίου» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Η προσωρινή αυτή διαδρομή θα υπάρχει μέχρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία το τραμ ως το κέντρο της πόλης.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Με την παρέμβαση στη Βασ. Ολγας το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού. Η πεζοδρόμηση της Βασ. Όλγας δημιούργησε περίπου 10.500m2, νέου δημόσιου χώρου.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Πλάνα

Από την Βασ. Ολγας συνεχίζουν να περνούν κανονικά σε ξεχωριστές λωρίδες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα που κατευθύνονται προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

Επίσης τα οχήματα ανθρώπων με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα οχήματα τροφοδοσίας Ζαππείου και Ομίλου Αντισφαίρισης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας

«Άνδρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας, πεζοί αλλά και με ποδήλατα βρίσκονται συνεχώς σε όλο το μήκος του νέου πεζοδρόμου έτσι ώστε να ενημερώνουν τους πολίτες για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Μεγάλο Περίπατο αλλά και για να φροντίσουν να τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.Για όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη διάρκεια των οποίων θα συνεχίσει η κυκλοφορία των οχημάτων, θα γίνονται εγκαίρως ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων. Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας αποκτά ζωή και δίνει ζωή στο κέντρο στην Αθήνα και τους ανθρώπους της» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Αθηναίων.

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Ποδήλατα

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας ΦωτογραφίεςΜεγάλος Περίπατος ΑθήναςΜεγάλος Περίπατος Αθήνας

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας Εικόνες

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share