Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δεκαπενταύγουστος: Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για την πανσέληνο!

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

12 Αυγούστου 2019 17:52
Δεκαπενταύγουστος: Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για την πανσέληνο!

Κορυφώνονται με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο αναλυτικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ και επισυνάπτεται παρακάτω.

Στην αφίσα των φετινών εκδηλώσεων, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς συμπίπτουν η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, παρουσιάζεται η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο.

Σας ενδιαφέρει: Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει τις πινακίδες ενόψει Δεκαπενταύγουστου!

Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πινακίδες ενόψει της εξόδου των Αθηναίων για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Χαμός με τα διπλώματα οδήγησης! - Τι εξελίξεις υπάρχουν για τους ηλικιωμένους; (Video)

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών αύριο Τρίτη (13 Αυγούστου) και μεθαύριο Τετάρτη (14 Αυγούστου), προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους για τον Δεκαπενταύγουστο.

Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος), από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων (Αγ. Κωνσταντίνου 14, 1ος όροφος), από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα.

Ποιες εξαιρούνται

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης (στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ, Ρ-71, Ρ-72), καθώς και η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η κορύφωση του Δεκαπενταύγουστου στην Τήνο! (Photos)

Ο Apparat έρχεται στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 

Athens Guide

Ροή ειδήσεων

Share