Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Comicdom Con Athens 2019: Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα κόμιξ!

Το Athensmagazine.gr προτείνει!

18 Απριλίου 2019 13:59
Comicdom Con Athens 2019: Ένα τριήμερο αφιερωμένο στα κόμιξ!

Για 14ηχρονία το Comicdom con Athens 2019 ξεκινά και μας περιμένει όλους!

Το Comicdom Con Athens 2019 θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος!

Όπως πάντα η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη!

Αλλά τι είναι το Comicdom;

Το Comicdom Con Athens είναι μια τριήμερη γιορτή των comics, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και συνδιοργανώνουν η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Από τη διοργάνωση του 2016, προστέθηκαν στους διοργανωτές το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Οι κύριοι χώροι που φιλοξενούν το Comicdom Con Athens είναι το κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22) και το κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (Σίνα 31), τα οποία απέχουν μόλις 170 μέτρα μεταξύ τους.

Από το 2006, σε μια εκδήλωση βασισμένη στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών διοργανώσεων, το ελληνικό κοινό έρχεται σε επαφή με μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μορφές Τέχνης παγκοσμίως, μέσω της παρουσίας διεθνώς καταξιωμένων δημιουργών, εκθέσεων πρωτότυπων έργων, sketch events, panels, προβολών, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεων νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (πήραν τη θέση των Comicdom Awards, το 2015), των μοναδικών βραβείων comics για τους Έλληνες δημιουργούς, στα οποία μια Ακαδημία επαγγελματιών και ειδικών του χώρου τιμά τους καλύτερους της χρονιάς που πέρασε..

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens, έχουν διοργανωθεί πολύ επιτυχημένες εκθέσεις πρωτότυπων έργων, σε συνεργασία με καταξιωμένους διεθνείς φορείς, όπως το Billy Ireland Cartoon Library & Museum, το Μουσείο Hergé και το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο. Στις εκθέσεις μας έχουν φιλοξενηθεί έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Will Eisner, Charles Schulz, Hergé, Neal Adams, Winsor McCay, Jack Davis, Bob Kane, Brian Bolland και άλλοι.

Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους, πλέον με συνοδοιπόρο το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με το κοινό όραμα να φέρουν το ευρύτερο ελληνικό κοινό σε επαφή με την Τέχνη των comics. Το δέκατο τέταρτο κατά σειρά Comicdom Con Athens θα πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Απριλίου 2019.

Ανάμεσα στους guests που έχει φιλοξενήσει το Comicdom Con Athens συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής comics, όπως οι John Romita Jr., Bill Tucci, David Lloyd, Scott Lobdell, Peter Milligan, Marv Wolfman, Jean Schulz, Chris Ware, David Prudhomme, Milo Manara, Mike Carey, John Wagner, Jamie Delano και Andrew Wildman.

Τι θα δούμε φέτος;

Από τις 19 Απριλίου μέχρι 21 Απριλίου, θα γίνουν πολλά events, εκθέσεις και διαστραστικά προγράμματα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε...

Ενδεικτικά εμέις σας αναφέρουμε ένα που μας έκανε εντύπωση:

Πώς Να Σχεδιάσετε Μια Ιστορία Του Mickey Mouse

Από τη γέννηση μιας ιστορίας comics με πρωταγωνιστή το διασημότερο ποντίκι στον κόσμο, μέχρι τη δομή του σεναρίου, κι από τα story boards, μέχρι τα μολύβια, τα μελάνια, το χρώμα και το lettering, ο ανερχόμενος καλλιτέχνης της ιταλικής Disney, Stefano Zanchi, θα καθοδηγήσει τους τυχερούς συμμετέχοντες αυτού του workshop, σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας ιστορίας με τον Mickey Mouse!

Σάββατο 20/04
12:00 - 12:50
Ελληνοαμερικανική Ένωση
Seminar Room 4ος

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπαίνετε στο comicdom-con.gr

 

Τέχνη

Ροή ειδήσεων

Share