Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτά είναι! 120 χιλιάδες ευρώ για ένα τεύχος του Σούπερμαν!!!

29 Μαΐου 2013
Αυτά είναι! 120 χιλιάδες ευρώ για ένα τεύχος του Σούπερμαν!!!

Ο Ντέιβιντ Γκονζάλες ανακάλυψε στον τοίχο του το πρώτο τεύχος του σούπερ-ήρωα και το βγάζει στο σφυρί
Οι πιστοί των χάρτινων ηρώων περιγράφουν το συγκεκριμένο τεύχος ως το «Αγιο Δισκοπότηρο των κόμιξ του Σούπερμαν»

Ένα τεύχος του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν με το οποίο συστήθηκε στο ευρύ κοινό ο ιπτάμενος χάρτινος ήρωας βγήκε σε δημοπρασία αφότου βρέθηκε μέσα στον τοίχο ενός ερειπωμένου σπιτιού στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Ο άνθρωπος που αγόρασε το σπίτι, ο Ντέιβιντ Γκονζάλες βρήκε το τεύχος όταν ξεκίνησε την ανακαίνιση μέσα σε ένα τοίχο όπου το είχαν τοποθετήσει ως... μονωτικό υλικό.


Ο Γκονζάλες, παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, μετά την ανακάλυψη έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά με το κόμικ και βρήκε ότι περιγράφεται ως το «Αγιο Δισκοπότηρο των κόμιξ του Σούπερμαν» καθώς από τα 200.000 που είχαν τυπωθεί το 1938, σώζονται μόνο 100 αντίγραφα. Ωστόσο, όπως είπε, απ" το τεύχος λείπει το οπισθόφυλλο του, καθώς... σκίστηκε πριν λίγο καιρό κατά τη διάρκεια ενός ενδοοικογενειακού καυγά με τους συγγενείς της γυναίκας του.


Το αντίγραφο, που στο εξώφυλλό του αναγράφει «Action Comics Νο 1» και δείχνει τον Σούπερμαν να σηκώνει ένα αυτοκίνητο, χρονολογείται από το 1938. Βγαίνει στο σφυρί ψηφιακά, από την διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών ComicConnect.com. Μέχρι στιγμής η υψηλότερη πρόσφορα - από τις συνολικά 35 που έχουν κατατεθεί- ανέρχεται στα 105.000 ευρώ με τους ειδικούς να λένε πως, μέχρι τις 11 Ιουνίου που λήγει η δημοπρασία, αναμένεται να πουληθεί κοντά στα 120.000 ευρώ και μάλιστα θα μπορούσε να «πιάσει» μέχρι 180.000 ευρώ, αλλά η φθορά αυτή στο οπισθόφυλλο έριξε κατακόρυφα την τιμή του.


Τον Δεκέμβριο του 2011 ένα άλλο αντίτυπο του ίδιου τεύχους, το οποίο είχε αγοραστεί έναντι 10 σεντς το 1938, πωλήθηκε σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για 1.7 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό-ρεκόρ που σύμφωνα με την ComicConnect.com, δύσκολα μπορεί να καταρριφθεί.

troktiko.eu

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share