Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Gaspar :Σταθερή αξία στα βόρεια προάστια.

21 Νοεμβρίου 2011
Gaspar :Σταθερή αξία στα βόρεια προάστια.

Φτηνό δεν το λες, ωστόσο το cafe-bar-restaurant «Gaspar Food and Mood» είναι πλέον μια παγωμένη αξία στο χώρο της εστίασης στον Φάρο Ψυχικού και έχει καταφέρει να θεωρείται ένα από τα πιο must στέκια της Αθήνας.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ένα χρόνο μετά ο Μάγος Gaspar ενηλικιώθηκε και πιο ώριμος από ποτέ μας προσφέρει ένα all day στέκι όπου ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς και ο βοηθός του Παναγόπουλος Παναγιώτης αναλαμβάνουν σταθεροί στην αρχική τους τάση, να μας μυήσουν σε αυτό το ενδιαφέρον πάντρεμα της ελληνικής και ιαπωνικής κουζίνας.

Αν και εγώ θα ήθελα περισσότερο άρωμα Ελλάδας στο μενού του Σαββάτου απολαύσαμε τα <μάκι spaiderman> με καβουροπόδαρα από μαλακό κέλυφος και αυγά χελιδονόψαρου.

Η tempoura από μπακαλιάρο με ροζουλή σάλτσα από παντζάρι και τζίντζερ, οφείλω

να ομολογήσω ότι εξισορρόπησε ευχάριστα την κατάσταση αφού το αέρινο κορυκούτι συναγωνιζόταν σε νοστιμιά την αφράτη σάρκα του ψαριού.

Τις γαρίδες σοτέ με σπανάκι, enoki, ζεστή φέτα και γαριδοπόδορα παρά την εντυπωσιακή περιγραφή του τις βρήκα μάλλον απλοϊκές και λίγο μαμαμδίστικες στην εκτέλεση. Λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις δυνατότητες και την δημιουργική φαντασία του Χρόνη Δαμαλά, που έχει βάλει τον πήχη υψηλά και έχοντας δοκιμάσει, την προηγούμενη φορά της υπέροχη κρουστή σουπιά στην σχάρα με σπανάκι και φύκια wakame .

Διαλέξαμε το πιάτο ημέρας ένα φιλέτο σολομού ψημένο όσο έπρεπε στην σχάρα με

μια διάφανη σάλτσα αρωματισμένη με τζίντζερ και μπέικον, φίνο και ανάλαφρο πιάτο με διακριτικά αρώματα και υφές. Καθώς και ένα ακόμα παγιομένο πιάτο του καταλόγου που φαίνεται ότι αρέσει πολύ στους θαμώνες Μαύρο μπακαλιάρο με γλυκό miso, μελιτζάνα αρωματισμένο με κύμινο, πράσινο μήλο και κράκερ ρυζιού.

Τα γλυκά όπως πάντα κολασμένα και πλούσια ωστόσο εγώ θα τα προτιμούσα ένα δυο από αυτά λίγο πιο αφαιρετικά, άλλωστε ακόμα και η απλότητα καμιά φορά μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Θεωρώ πάντως ότι όταν ένα εστιατόριο έχει στο δυναμικό του σεφ που δουλεύουν με κέφι, φαντασία και εξαιρετική τεχνική πρέπει να τολμάει την αλλαγή του μενού του....έτσι για να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον !


INFO

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9:00 π.μ. το πρωί έως 2:00 π.μ.

Διεύθυνση: Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Φάρος Ψυχικού ,Νέο ψυχικό

Τηλέφωνο: 210 6775011

Τιμή: 35 ευρώ χωρίς κρασί

 

Κριτικές

Ροή ειδήσεων

Share