«Γεια σου Νικόλα ναυαρχούκο»: Ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέβηκε στην φρεγάτα «Ύδρα» και άφησε άλαλο το Twitter (video)

Για μια ακόμη φορά

Ο Νίκος Ευαγγελάτος εκτός από ένας δυναμικός δημοσιογράφος στον τομέα της ενημέρωσης, έχει αναδειχθεί και ο πρώτος στα γραφικά στην ελληνική τηλεόραση.

Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος δεν έχει αφήσει γεγονός που να μην αναπαραστήσει με γραφικά και να γίνει αμέσως viral στα socila media, όπως με το χθεσινό συμβάν ξυλοδαρμού εντός της Βουλής ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή των Κωνσταντίνο Φλώρο και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Expand player

Σήμερα, 25/4 ο Νίκος Ευαγγελάτος επέστρεψε δυναμικά στα γραφικά με την αναπαράσταση της φρεγάτας Ύδρας η οποία νωρίς το πρωί της Τετάρτης κατέρριψε UAV στον Κόλπο του Άντεν.

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα Ύδρα έβαλλε με πυροβόλο κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) στον Κόλπο του Άντεν προκειμένου να προστατεύσει εμπορικό πλοίο που ήταν στην περιοχή.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος «ανέβηκε» στην φρεγάτα Ύδρα

Με την βοήθεια των γραφικών του ο Νίκος Ευαγγελάτος ανέβηκε στην φρεγάτα «Ύδρα» για να παρουσιάσει την είδηση που έχει απασχολήσει από το πρωί στα μέσα ενημέρωσης και το Twitter έσπευσε να σχολιάσει, πάντα με χιούμορ.

Το χρονικό της κατάρριψης των δύο UAVs στον Κόλπο του Άντεν

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το ραντάρ της εντόπισε 8 UAV, δυο εκ των οποίων είχαν κατεύθυνση προς το πλοίο ευρωπαϊκών συμφερόντων που συνόδευε η φρεγάτα Ύδρα.

Τότε εκείνη ενεπλάκη με το πυροβόλο των 127 χιλιοστών καταρρίπτοντας το ένα UAV και υποχρεώνοντας το δεύτερο να αλλάξει πορεία.

Δυο ώρες αργότερα παρέδιδε το πλοίο στο ιταλικό αντιτορπιλικό προκειμένου να μπει στην περιοχή των στενών.

Για το περιστατικό πηγές από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν: «Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFORASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα είχε την πρώτη της εμπλοκή στις 13 Μαρτίου, στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης όπου είχε επίσης βάλει με πυροβόλο κατά drone στην ίδια περιοχή.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εκδόθηκε και από την «Επιχείρηση Ασπίδες» με ανάρτηση στα social media.

«Η φρεγάτα “Υδρα”, η οποία παρείχε προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, αντιμετώπισε 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τυχόν ζημιές σε ναυτικούς & εμπορική ναυτιλία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται και στις ανακοινώσεις, η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της στον κόλπο του Αντεν και σε λίγη ώρα θα παραλάβει το επόμενο πλοίο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η Μάγισσα: Άστραψε και βρόντηξε το Twitter για το τελευταίο επεισόδιο - Το αιματοβαμμένο φινάλε απογοήτευσε

Όταν ο Έλον Μασκ... τρελάθηκε με την Ελένη Τσολάκη: Το ιδιαίτερο σχόλιο για την παρουσιάστρια