Το μυστικό της γιαγιάς για τα μπιφτέκια: Αυτί είναι το καλύτερο υλικό για την τέλεια γεύση και υφή
Θα το λατρέψετε!
20.11.2022
/
17:38
Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.
Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.
Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )
- 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης
- 1//2 πιπεριά κίτρινη
- 1 καρότο τριμμένο
- Λίγο δυόσμο
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
- 1 μικρή τριμμένη ντομάτα
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
- Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν
Πηγή: i-diakopes.gr
Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό το είδος μπιφτεκιού είναι το πιο νόστιμο και εύκολο στο ψήσιμο
Μπιφτέκια στα κάρβουνα: Το απλό μυστικό πριν τα ρίξεις στη θράκα