Θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά: Η πιο νόστιμη και εύκολη τυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Η τυρόπιτα στην πιο εύκολη και νόστιμη εκδοχή της, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε.

Expand player

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ πως θα φτιάξετε την λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα από την Αιτωλοακαρνανία.

Υλικά

  • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150γρ. γκούντα τριμμένο
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150γρ. ένταμ τριμμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    πιπέρι

Διαδικασία

  • Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με το γιαούρτι. Προσθέτετε το γκούντα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε στο μίγμα τα αβγά και το ένταμ και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνετε το μισό γάλα και το κεφαλοτύρι στο μίγμα και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε τη γραβιέρα και το υπόλοιπο γάλα. Πασπαλίζετε με πιπέρι, προσθέτετε το αλεύρι και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (αέρα και αντιστάσεις) και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα η τυρόπιτα.
  • Βγάζετε την τυρόπιτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Olivemagazine.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τυρόπιτα της πεθεράς: Εύκολη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι το Σαββατοκύριακο!

Ξηρομερίτικη κουλούρα: Λαχταριστή και αφράτη τυρόπιτα από την Αιτωλοακαρνανία