Το πιο υγιεινό κέικ με μέλι - Έτοιμο σε 20′

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Κέικ: Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για κέικ με μέλι και ταχίνι, την υπερτροφή με τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας. Μέλι, με τις σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν ευεργετικά στον οργανισμό και όλα αυτά σε 20 λεπτά! Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλο ένα λαχταριστό κέικ με μαύρη ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας.

Expand player

Υλικά Συνταγής

  • 1 φλ. ταχίνι (250 γραµ)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 2 αυγά μεγάλα (σε θερμ. δωμ.)
  • λίγη σόδα (στην μύτη κ..γλ.)
  • 1 σφηνάκι χυμό πορτοκάλι (μισό ζουμερό πορτοκάλι)
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ κακάο άγλυκο (προαιρετικά)
  • σταγόνες σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Για το υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά θήκες μίας χρήσης για ατομικά κέικ ή βάζουμε χαρτάκια cupcake σε βόρμα (με θήκες) για μάφιν.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να τα πιει το μείγμα.
  • Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18- 20΄.
  • Αφήνουμε να σταθούν λίγο στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Πηγή: argiro.gr

Δε θα το πιστεύετε: Φανταστικό κέικ με ζαχαρούχο και μόνο 4 υλικά!

Κέικ: Το Athensmagazine.gr σάς βρήκε μια λαχταριστή και εύκολη συνταγή για κέικ με ζαχαρούχο γάλα και μόνο τέσσερα υλικά, που θα σας ξετρελάνει. Μια συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα, δείτε και πώς θα φτιάξετε την τέλεια πραλίνα με ζαχαρούχο γάλα.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 3 βανίλιες προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά ένα ένα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανίλιες.
  • Τέλος, το αλεύρι
  • Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, στον αέρα ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός.
  • Εάν δεν σας αρέσει η γεύση από το ζαχαρούχο, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Πηγή: daddy-cool.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζουμερό κέικ σοκολάτας με 3 υλικά!

Το αλμυρό κέικ που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο!