Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Κέικ με μαύρη ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα

12 Φεβρουαρίου 2021 17:05
Κέικ με μαύρη ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, υγρό κέικ σοκολάτας με μαύρη μαλακή ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας. Ένα γλύκισμα για τους μικρούς και μεγάλους λάτρεις σοκολάτας που σίγουρα θα αγαπήσετε.Ωστόσο, αν δε σας αρέσει ιδιαίτερα η σοκολάτα, δείτε εδώ μια συνταγή για κέικ λεμόνι.

Υλικά:

Για το κέικ:

  • 250 γρ. (1¼ φλ. τσαγιού) μαύρη ζάχαρη ( Fytro)
  • 200 γρ. γρ. (1 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 200 ml (1 φλ. τσαγιού) φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. (8 κ.σ.) σκόνη κακάο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1 πορτοκαλιού το ξύσμα
  • 500 γρ. (4 φλ. τσαγιού) φαρίνα ολικής άλεσης (ΓΙΩΤΗΣ)
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το γλάσο:

  • 250 γρ. (2 πλάκες) σοκολάτα κουβερτούρα
  • 80 γρ. (4 κ.σ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 30 γρ. (3 κ.σ.) μέλι

Κέικ με μαύρη ζάχαρη, γιαούρτι και γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
  • Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1-2 λ.
  • Προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά για το κέικ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου.
  • Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Για το γλάσο:

  • Τοποθετείτε σε ένα κατσαρόλι όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο, ρευστό σοκολατένιο γλάσο.
  • Περιχύνετε με το γλάσο το κρύο κέικ, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Κέικ μπανάνας που θα σας ξετρελάνει!

Υλικά ( 8 μερίδες)

  • 1-½ κούπα ώριμες μπανάνες (3 με 4 μπανάνες)
  • 2 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • ¾ κούπα μαλακό βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 2 κ.γ αγνό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-½ κούπες βουτυρόγαλα

Για το γλάσο

  • ½ κούπα μαλακό βούτυρο
  • 225 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ αγνό εκχύλισμα βανίλιας
  • 3-½ κούπες ζάχαρη άχνη

Λαχταριστή συνταγή για κέικ μπανάνας

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 135 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και ρίξτε αλεύρι σε ένα μεταλλικό σκεύος διαστάσεων 23×33 εκατοστά.
  • Ρίξτε τις μπανάνες και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και χτυπήστε τις.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίξτε την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα. Ρίξτε στη συνέχεια ένα ένα τα αβγά και τέλος το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίξτε σταδιακά το γάλα και το αλεύρι στο μίγμα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Ρίξτε το μίγμα μέσα στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει και ψήστε το για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι ένα μαχαίρι να μπαίνει και να βγαίνει καθαρό.
  • Αφού βγάλετε το κέικ από την φούρνο, βάλτε το στον καταψύκτη για 45 λεπτά, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Ενώ ψήνετε το μίγμα, ετοιμάστε το γλάσο. Ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα τυρί και χτυπήστε τα σε αργή ταχύτητα. Προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και την ζάχαρη. Ανακατέψτε σε πιο γρήγορα ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
  • Βάλτο το γλάσο πάνω από το ψημένο κέικ και τώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share