Εύκολη τυρόπιτα του Τσελεμεντέ!

Μια συνταγή από το βιβλίο του Νικόλαου Τσελεμεντέ!

Ξέρουμε ότι λατρεύετε τις τυρόπιτες, γι' αυτό το λόγο θα σας προτείνουμε μια συνταγή από το βιβλίο του Τσελεμεντέ. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για Ισπανική ομελέτα.

Expand player

Τυρόπιτα: Δείτε υλικά και προετοιμασία

Υλικά (8 κομμάτια)

  • 500 γρ. έτοιμο φύλλο (κρούστας ή χωριάτικο)
  • 350 γρ. φέτα (λιωμένη με πιρούνι)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι (τριμμένο)-ζητήστε περίπου 120-130 γρ. να σας τρίψουν
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ρυζάλευρο
  • 6 αυγά (χτυπημένα)
  • πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε μια κατσαρόλα, πάνω σε μέτρια φωτιά, το γάλα, το μισό βούτυρο και το ρυζάλευρο. (εγώ για να μην περιμένω μια ώρα να ζεσταθεί το σκεύος και το γάλα σε μέτρια φωτιά, το βάζω λίγο πιο δυνατά και χρησιμοποιώ αντικολλητική κατσαρόλα).
  • Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίζει να πήζει, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα, τη φέτα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγο πιπέρι.
  • Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνετε ένα στρόγγυλο ταψί (Νο 32) και στρώνετε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα ένα-ένα.
  • Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης βουτυρωμένα ένα-ένα).
  • Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν και όταν φτάσετε στο τελευταίο που περισσεύει, το διπλώνετε με τα χέρια και το στριμώχνετε πίσω από την πίτα.
  • Χαράζετε την πίτα με μυτερό μαχαίρι, την ραντίζετε με νερό και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο (175 βαθμούς Κελσίου) για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: cookpad.com

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και μόλις πέντε υλικά

Ζαγορόπιτα: Λεπτή, βουτυράτη και τραγανή τυρόπιτα