Η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα στο τσακ μπαμ

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα που θα λατρέψουν μικροί μεγάλοι! Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για να στολίσετε το οικογενειακό σας τραπέζι.

Expand player

Ωστόσο το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε και αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με την πιο απλή συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 2 κούπες αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 25χ25.
  • Χτυπάμε στο χέρι τα αυγά, το λάδι, την τριμμένη φέτα και το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε την ζύμη μας στο ταψί και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας από επάνω ώστε να γίνει πιο τραγανή. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Σπανακοτυρόπιτες της γιαγιάς

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για παραδοσιακές σπανακοτυρόπιτες σαν της γιαγιάς! Η συνταγή αυτή, θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν δεν προτιμάτε το σπανάκι, δείτε εδώ συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι.

Υλικά (10 μερίδες)

  • 1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1/4 του κιλού τυρί φέτα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1/2 μάτσο άνηθο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμάρι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και βγάζουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και τέλος ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
  • Για την γέμιση, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά, ρίχνουμε αλάτι και την φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας. Προσθέτουμε και λίγο λάδι.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 κομμάτια και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος μεγάλου πιάτου. Βάζουμε λίγο από την γέμιση σε τόπους τόπους μακριά και κλείνουμε την πιτούλα σε μισοφέγγαρο. Σφραγίζουμε με πιρούνι. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν ή τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα με απάκι... που σε στέλνει στα ουράνια

Ψάχνετε κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το καλύτερο προδόρπιο για το οικογενειακό σας γεύμα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την τυρόπιτα με απάκι, η οποία μπορεί… να σας στείλει στα ουράνια.

Πρόκειται για μια εναλλακτική έκδοση τυρόπιτας, αλλά και η συνταγή αυτή είναι εξίσου νόστιμη και λαχταριστή, με άπαντες σίγουρα να σας τη ζητούν συνέχεια, όπως τη ζουμερή τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι.

Υλικά

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 συσκευασία κατίκι
  • 1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.
  • Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα. Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μία γρήγορη συνταγή που θα σε ξετρελάνει: Σούπερ σπανακόπιτα χωρίς φύλλο σε φόρμα!

Εύκολη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα σουφλέ