Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να καταψύξεις το ψωμί και να παραμείνει φρέσκο

Σωτήρια λύση!

Είτε το φτιάχνεις μόνη σου είτε το παίρνεις από το φούρνο, δεν υπάρχει τίποτα σαν το φρέσκο ζεστό ​​ψωμί. Το πρόβλημα είναι ότι όλη αυτή η λαχταριστή γεύση του διαρκεί μόλις μία ή δύο μέρες πριν το ψωμί σου αρχίζει να μαλακώνει και να χάνει τη φρεσκάδα του. Ωστόσο, αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και προτιμάς να φτιάχνεις μόνη σου ψωμί, δες εδώ πως θα φτιάξεις ψωμί χωρίς ζύμωμα.

Expand player

Φυσικά, ο εύκολος τρόπος για να αποφύγεις να μπαγιατέψει το ψωμί είναι να το βάλεις στην κατάψυξη όταν ακόμα είναι φρέσκο και να το ξεπαγώσεις όταν χρειαστεί. Θεωρητικά, είναι πολύ απλό: Απλώς βάζεις το ψωμί στην κατάψυξη, στη συνέχεια, το βγάζεις, το ξεπαγώνεις και το επαναφέρεις όταν θα είσαι έτοιμη να το απολαύσεις. Ίσως, όμως, δεν έχει περάσει από το μυαλό σου ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί , έτσι δεν είναι;

Πράγματι, η κατάψυξη του ψωμιού εξακολουθεί να είναι μια υπέροχη ιδέα και ο τέλειος τρόπος για να το έχεις διαθέσιμο για πολύ καιρό. (ποιος δεν το θέλει αυτό;). Απλά πρέπει να το κάνεις σωστά, επειδή, ναι, υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να ξεπαγώνεις το ψωμί.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να καταψύξεις το ψωμί;

Για να ξεπαγώσεις σωστά το ψωμί, πρέπει να το έχεις καταψύξει με τον σωστό τρόπο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να πετάξεις μια φρατζόλα ψωμί στον καταψύκτη και να ελπίζεις ότι θα έχεις αποτέλεσμα.

«Ο καλύτερος τρόπος που έχω βρει για να να παγώσεις το ψωμί περιλαμβάνει μια διαδικασία συσκευασίας τριών βημάτων», λέει η διατροφολόγος και ιδρύτρια της Taste Nutrition Consulting. Διάβασε ακριβώς πώς το κάνει:

  • Τύλιξε το ψωμί (κομμένο σε φέτες ή ολόκληρο) με ένα στρώμα λαδόκολλας ή κόλλας ψησίματος.
  • Καλύψέ το με πλαστική μεμβράνη.
  • Τοποθέτησε το διπλά τυλιγμένο ψωμί σε ένα αεροστεγές, σφραγισμένο μπολ. (Αυτό θα πρέπει να είναι είτε από γυαλί ή πλαστικό ή σιλικόνη).
  • Το εαν θα παγώσεις το ψωμί σε φέτες ή ολόκληρο, εξαρτάται από εσένα (και το ντουλάπι του καταψύκτη σου). Εάν επιλέξεις να καταψύξεις τις φέτες, πρέπει να τυλίξεις κάθε φέτα δύο φορές και να τις αποθηκεύσεις όλες μαζί στο αεροστεγές μπολ.
  • Η κατάψυξη της κάθε φέτας ξεχωριστά είναι μια καλή ιδέα αν τρως μόνο μια φέτα ή δύο κάθε φορά, λέει η Nguyen.

Πώς πρέπει να ξεπαγώσεις το ψωμί

Για να ξεπαγώσεις ένα ολόκληρο ψωμί (ή τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι ψωμιού), το βάζεις στο ψυγείο από τη νύχτα, λέει η διάσημη διατροφολόγος. Στη συνέχεια, ρυθμίζεις στους 325 βαθμούς το φούρνο μικροκυμάτων σου και το βάζεις μέχρι να ζεσταθεί ολόκληρο και να είναι ελαφρώς τραγανό στο εξωτερικό (συνήθως χρειάζονται περίπου 20 λεπτά). Αυτό ισχύει και για τα ψωμιά με μαγιά (μπαγκέτες, ψωμί σάντουιτς, κουλούρια, ψωμί μπανάνας, ψωμί κολοκύθας, κέικ).

Για να ξεπαγώσεις μονές φέτες ψωμιού, μπορείς να παραλείψεις το βήμα του ψυγείου και απλά να τοποθετήσεις τις κατεψυγμένες φέτες απευθείας στα μικροκύματα, στη ρύθμιση «απόψυξη» (περίπου πέντε λεπτά).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Λευκό ψωμί ή ολικής αλέσεως; Αυτό το ψωμί μπορείς να τρως άφοβα όταν προσέχεις

Αυτό είναι το πιο ακατάλληλο μέρος για να αποθηκεύσετε το ψωμί

TAGS