Βάζει ένα παγάκι πάνω σε κάθε μπιφτέκι - Ο λόγος; Δεν πάει το μυαλό σας

Θα τρέξετε να το κάνετε

Αν τοποθετήσετε ένα παγάκι πάνω από το μπιφτέκι, ενώ αυτό βρίσκεται στην σχάρα; Σίγουρα θα μείνετε άφωνοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Expand player

Σε όλους μας αρέσουν μερικές συμβουλές για το ψήσιμο στο γκριλ, προκειμένου να πετύχουμε την υπέροχη, ζουμερή γεύση των μπιφτεκιών που δοκιμάζουμε σε ταβέρνες. Ακόμα ένα κόλπο, μετά από αυτό με το ανθρακούχο νερό, που πάει την γεύση τους σε άλλο επίπεδο.

Σίγουρα μπορείτε να προτιμήσετε να το αντικαταστήσετε με λίγο βούτυρο, αλλά ένα παγάκι είναι πιο υγιεινό και οικονομικότερο ως εναλλακτική λύση. Καθώς το παγάκι λιώνει, διατηρεί το μπιφτέκι υγρό και τρυφερό χωρίς ποτέ να στεγνώσει.

Καθαρίστε τη σχάρα σας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, ενώ είναι ακόμα ζεστή, για να απαλλαγείτε από τα κομμάτια κρέατος του προηγούμενου ψησίματος. Για βαθύτερο καθαρισμό, κόψτε ένα φρέσκο ​​κρεμμύδι και τρίψτε με αυτό τη σχάρα. Τα οξέα στο κρεμμύδι θα καθαρίσουν τη σχάρα χωρίς δραστικές χημικές ουσίες.

Ο απίστευτος λόγος που κάνει το σκόρδο απαγορευτικό για τα μπιφτέκια μας

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε.

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε και για τους περισσότερους είναι πλέον συνήθεια είναι η προσθήκη σκόρδου. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος; Γενικά έχουμε το κακό συνήθειο να μπλέκουμε μεταξύ τους συνταγές, για να τα ξεμπερδέψουμε λοιπόν.

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα γι' αυτό και δεν υπάρχει λόγος να τα υπερφορτώνουμε με έξτρα υλικά. Στην ουσία το μόνο που χρειάζονται είναι ψωμί, μπαχαρικά και λάδι σε αντίθεση με τα κεφτεδάκια που είναι ένα πιο "βαρύ" φαγητό και εκεί μπορούμε και επιβάλλεται να προσθέσουμε τόσο σκόρδο όσο και μαϊντανό.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζυμώνετε τα μπιφτέκια σας με βρώμη αντί για ψωμί; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Με αυτόν τον τρόπο τα μπιφτέκια σας θα είναι πιο ζουμερά - Προσθέστε στον κιμά...