Euroleague: "Βόμβα" Μπάγερν στην Βαρκελώνη - Ισορρόπησε τη σειρά και η Αρμάνι

Απίστευτη εμφάνιση Ντεσόν Τόμας στην έδρα της Μπαρτσελόνα - Ήττα στο Μιλάνο για Εφές

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν Μονάχου: Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, η Μπάγερν έχασε το Game 1 της σειράς με την Μπαρτσελόνα και τον κορυφαίο περιφερειακό της (Νταρούν Χίλιαρντ), αλλά δύο βράδια αργότερα επέστρεψε δριμύτερη.

Expand player

Με σπουδαία ποσοστά ευστοχίας στο τρίποντο (48.1%) και τον ΝτεΣον Τόμας να κάνει εμφάνιση καριέρας (25 πόντοι με 6/7 τρίποντα) στο Palau Blaugrana, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έκανε το "μπρέικ" (90-75) και απέκτησε το πάνω χέρι στην προημιτελική σειρά.

Euroleague: Τρίποντη «καταιγίδα» με Κοζέρ και προβάδισμα πρόκρισης

Πέραν του πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού, καθοριστικός για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντρέας Ομπστ (15 πόντοι με 4/7 τρίποντα), τα δύο τρίποντα - μαχαιριά του οποίου στο φινάλε της τρίτης περιόδου έγραψαν επί της ουσίας τον επίλογο σε μια αναμέτρηση, στην οποία η Μπάγερν είχε το πάνω χέρι από το πρώτο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-48, 56-67, 75-90.

Αρμάνι Μιλάνο - Εφές Αναντολού: Παρά το στραπάτσο του Game 1, παρά τα άσχημα ποσοστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, παρά τους τραυματισμούς των Μάλκολμ Ντιλέινι (πλευρά) και Σέρχιο Ροντρίγκεθ (αστράγαλος) στην τελευταία περίοδο, η Αρμάνι Μιλάνο κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές (73-66) στο Game 2 της σειράς και να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του εισιτηρίου για το Final Four.

Τίποτα απ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, αν δεν υπήρχε ο Σαβόν Σιλντς, ο οποίος κουβάλησε τους γηπεδούχους στο δεύτερο μέρος και έκανε τη διαφορά -ειδικά όταν προέκυψαν οι τραυματισμοί.

Ο 27χρονος φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο είχε 21 πόντους (με 8/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 2/5 βολές) και 8 ριμπάουντ σε ένα παιχνίδι, στο οποίο μετρούσε μόλις 2 πόντους (με 1/5 σουτ και 0/2 βολές) στην ανάπαυλα.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 33-33, 53-52, 73-66.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 77-67: Έκανε το πρώτο βήμα δίχως να πατήσει το γκάζι

Αρμάνι Μιλάνο - Αναντολού Εφές 48-64: Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έγιναν τα αφεντικά της σειράς