Της είπαν να πετάξει 6 από τα 21 αυγά που είχε μαζί της - Μόλις δείτε το λόγο θα μείνετε άφωνοι

Τι συνέβη;

Ένα τραγελαφικό γεγονός συνέβη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», όπου μία γυναίκα αναγκάστηκε από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου να πετάξει έξι από τα 21 αυγά που κουβαλούσε, προκειμένου να της επιτραπεί να πετάξει με το αεροπλάνο. Αλλά μιας και μιλάμε για αυγά και...περίεργες καταστάσεις, δείτε εδώ το πείραμα του όρθιου αυγού.

Η γυναίκα όπως δημοσιεύει το cretalive.gr είχε μαζί της «πεσκέσι» 21 αυγών, τα οποία όμως δεν είχε μετρήσει. Έτσι όταν την ρώτησαν, πόσα αυγά έχει μαζί της, αναγκάστηκε να τα βγάλει έξω και να τα μετρήσει.

Το τραγελαφικό επεισόδιο «αποκαλύπτει» πως ο αριθμός των αυγών που επιτρέπεται να «ταξιδέψουν» σε χειραποσκευές ορίστηκε στα 15, αφού κάποιος μπήκε στη διαδικασία να αντιστοιχίσει το περιεχόμενο του αυγού με το λίτρο, διαπιστώνοντας ότι το περιεχόμενο 15 αυγών μας κάνει ένα λίτρο!

Πάντως φαίνεται ότι ο «κανόνας» αυτός δεν υπάρχει εγγράφως κι έτσι - με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα «πεσκέσια», λόγω κρίσης, ολοένα αυξάνονται - τα αυγά θα καταφέρνουν να μπαίνουν στο αεροπλάνο χωρίς περιορισμούς!

Να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που «έξτρα» αυγά εγκαταλείπονται στο αεροδρόμιο, προκειμένου ο ταξιδιώτης να μπορέσει να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

Έτσι θα πετύχεις το τέλειο βραστό αυγό

Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται ένα βραστό αυγό χρειάζεται τέχνη και μαεστρία για να βγει τέλειο κι έτσι ακριβώς όπως το θέλουμε. Τα αυγά ως γνωστόν είναι ένα τρόφιμο που δεν λείπει από κανένα σπίτι καθώς μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας, έχει αμέτρητους τρόπους μαγειρέματος, είναι έτοιμο πολύ γρήγορα και φυσικά έχει πολλά θρεπτικά συστατικά, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 3 αυγά την ημέρα.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στα βραστά αυγά και θα δούμε πώς ακριβώς θα καταφέρουμε να πετύχουμε το τέλειο βραστό αυγό, σύμφωνα πάντα με τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.

Πότε τα αυγά είναι έτοιμα όπως τα θέλουμε; Σφιχτά, μελάτα, κ.λ.π. Η απάντηση στην απορία σας βρίσκεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να διαλέξετε την υφή που σας αρέσει και να μετρήσετε τα αντίστοιχα λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό.

Με αυτό το τρόπο θα βράζετε πάντα σωστά τα αυγά σας!

Στα τρία λεπτά το ασπράδι δεν έχει πήξει και φυσικά ούτε και ο κρόκος.

Στα πέντε λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός ιδίως στο κέντρο του.

Στα έξι λεπτά το ασπράδι έχει πήξει και ο κρόκος αρχίζει να πήζει ολοκληρωτικά.

Στα επτά λεπτά ο κρόκος έχει ακόμα μερικά υγρά σημεία.

Στα οκτώ ο κρόκος έχει πήξει αλλά είναι ακόμα μαλακός.

Στα εννιά λεπτά ο κρόκος έχει πια αρχίσει να σκληραίνει.

Στα 11, 12 και 13 πια λεπτά το αυγό είναι εντελώς «σφιχτό»

Διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας υφή και αρχίστε το βράσιμο!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βάζει 8 αυγά σε 4 κούπες καφέ και τα βουτάει σε καυτό νερό - Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει (Video)

Δίνετε στα παιδιά σας σφιχτά βραστά αυγά; Να, γιατί πρέπει να το σταματήσετε

TAGS