Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δίνετε στα παιδιά σας σφιχτά βραστά αυγά; Να, γιατί πρέπει να το σταματήσετε

Γονείς δώστε βάση!

11 Σεπτεμβρίου 2020 14:11
Δίνετε στα παιδιά σας σφιχτά βραστά αυγά; Να, γιατί πρέπει να το σταματήσετε

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε καθημερινά αυγά μιας και η κατανάλωση αυγών μπορεί να βελτιώσει την αντοχή των οστών και τη γνωστική λειτουργία στα παιδιά, ενώ η κατανάλωση του κρόκου δεν αυξάνει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά μιας και σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που θα μαγειρέψουμε ένα αυγό, δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος.

Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές και πλούσιες σε πρωτεΐνη και αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής. Όλα αυτά βέβαια αν καταναλωθούν με το σωστό τρόπο. Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο η προτίμηση μας στο πως θα καταναλωθεί ένα αυγό. Ποια η διαφορά όμως ανάμεσα σε ένα σφιχτό ή σε ένα μελάτο αυγό;

Τελικά τα αυγά και το μαγείρεμα τους δεν είναι τόσο απλό υλικό όσο νομίζαμε καθώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξουμε. Για ποιο λόγο όμως όλοι οι διατροφολόγοι προτείνουν να τρώμε τα αυγά μας όσο το δυνατόν λιγότερα σφιχτά;

Μια μελέτη έδειξε ότι το μαγείρεμα του αυγού μειώνει την περιεκτικτότητά του σε βιταμίνες Α κατά περίπου 17-20%. Το μαγείρεμα μπορεί επίσης να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των αντιοξειδωτικών στα αβγά ακόμα και 6-18%.

Όσο μικρότερος είναι ο χρόνος μαγειρέματος τόσο περισσότερο διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά
Συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι όταν τα αυγά μαγειρεύονται για 40 λεπτά, μπορεί να χάσουν έως και το 61% της βιταμίνης D, σε σύγκριση με το 18% όταν γίνονται τηγανητά, ή βραστά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Βάζετε καρυκεύματα στα αυγά σας; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο το οποίο καταναλώνεται συνήθως σαν πρωινό μιας και είναι μια καθαρή πρωτεΐνη και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Κι όμως, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος που καταστρέφει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε εδώ τι λάθος κάνετε όταν αγοράζετε αυγά.

Ποιο είναι όμως αυτό το τραγικό λάθος που κάνουμε στα βραστά αυγά μας; Η προσθήκη αλατιού και άλλων καρυκευμάτων κι αυτό γιατί προκαλούν κατακράτηση υγρών στον οργανισμό μας και κατά συνέπεια ο συνδυασμός του με τα αυγά να "μπλοκάρει" την πρωτεΐνη στο να μεταβολιστεί σωστά από το σώμα μας. Κάντε λοιπόν μια προσπάθεια και αφαιρέστε τα καρυκεύματα από το αγαπημένο αυτό τρόφιμο.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share