Ευκλείδης Τσακαλώτος: Τα exit poll θυμίζουν τα λουκάνικα!

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών!

«Οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα. Δεν θες να δεις πώς… φτιάχνονται», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των exit poll.

Expand player

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα: δεν θες να δεις πώς… φτιάχνονται. Ας περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα», είπε ο ΥΠΟΙΚ, συστήνοντας σε όσους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα από τα ευρήματα του exit poll«προσοχή, το έχουν ξαναπάθει πολλές φορές».

Στη συνέχεια, υπενθύμισε τα exit poll και τις δημοσκοπήσεις τόσο στο δημοψήφισμα, όσο και στις εκλογές του 2015: «Τον Σεπτέμβριο του 2015 θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πάνω από την άνω τιμή που έδιναν και η ΝΔ κάτω από την κατώτερη. Άρα θέλει μια προσοχή».

Δημήτρης Τζανακόπουλος: ''Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί καμία ήττα!''

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στην εκπομπή της Έλλης Στάη και δήλωσε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα....

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν ληφθεί υπόψη, είναι αποτελέσματα μέχρι τις 16:30. Έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από εκείνη τη στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει υποστεί τη στρατηγική ήττα, την οποία επενδύει η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος, με αξιώσεις ακόμη και να επιτύχει μία νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εκλογές 2019: Οι πρώτες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εκλογές 2019: Χαμόγελα στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Πατούλη!

Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές!

Ευρωεκλογές 2019: Πόσο τηλεοπτικό χρόνο διαθέτουν τα κόμματα;

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις του AthensMagazine.gr δείτε εδώ!