Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές!

Θρίαμβος για τη Νέα Δημοκρατία!

26 Μαΐου 2019 19:33
Η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγάλη νίκη στις Ευρωεκλογές!

Από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν κατ' αρχάς ότι τα exit poll αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων. Exit poll: Με 7 μονάδες μπροστά προηγείται η ΝΔ!

Ωστόσο, με βάση την πρώτη εικόνα, λένε ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μια ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν», αναφέρουν. Όπως επισημαίνουν, «η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα». Και υπενθυμίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν».

Επιπλέον, «αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα exit poll, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά -όπως λένε- μια σαφή καταδίκη του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης -προσθέτουν- δείχνει και την κατεύθυνση που οι Ελληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα. Και, βέβαια, σημειώνουν ότι υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά- με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες».

Στην Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι «ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί».

Θυμίζουν τέλος ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για «ιστορική ανατροπή» και «για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση». Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές. Στο ερώτημα, αν αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα ζητήσει εκλογές, αποφεύγουν κάθε σχόλιο. «Διότι είναι προφανές ότι αυτό το γνωρίζει μόνον ο πρόεδρος του κόμματος που θα κάνει δηλώσεις αφού προηγουμένως δημοσιοποιηθούν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης», προσθέτουν.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share