Χειμωνιάτικο «συνονθύλευμα» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Από την Δευτέρα βροχές, χιόνια και...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

Νέα στοιχεία έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα αλλαγή του καιρού που έρχεται από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σαββατοκύριακο (1-2/4), πριν τα φαινόμενα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την αναλυτική πρόγνωση από την Χριστίνα Σούζη.

Expand player

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως τα επόμενα 24ωρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, με τον υδράργυρο θα φτάνει το Σαββατοκύριακο ακόμη και στους 24 βαθμούς, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά η αλλαγή του καιρού.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, σχεδόν όλη η χώρα θα έχει αξιόλογες βροχές, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα κρατήσουν έως τις 4 με 5 Απριλίου, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες που ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ, ενώ θα ευνοηθεί και η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

«Ανάσταση» από τα Μερομήνια - Ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο και μετά θα...

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, μετά την κακοκαιρία express που πλήττει την χώρα από χθες. Πως θα πορευτεί ο καιρός μέχρι το Πάσχα; Τα Μερομήνια έχουν την απάντηση. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το πρώτο 12ήμερο του Απριλίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

ΜΑΪΟΣ 2023

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

«Καμπάνα» από τον Τάσο Αρνιακό - «Το πρώτο 12ημερο του Απριλίου ο καιρός θα...»

«Πολική» κρούση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - Ανατροπή στην εξέλιξη του καιρού