Ένταση σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια με αστυνομικούς (Video)

Τι συνέβη;

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ένταση επικράτησε σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια κινητοποίησης για την ενεργειακή ακρίβεια, που πραγματοποίησαν μέλη οργανώσεων.

Expand player

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι διαδηλωτές, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Η ένταση ξεκίνησε όταν επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα στην οδό Σταδίου.

Στο σημείο υπήρξε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Η πορεία διαμαρτυρίας έγινε με αφορμή την άτυπη σύνοδο κορυφής της Πράγας.

Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών είναι μια σειρά μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα για το ενεργειακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της ακρίβειας.

Μαχσά Αμινί: Ένταση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα κατά τη διαδήλωση

Έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σύνθημα: «Zhin - Zhian - Ελευθερία!» (Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία). Η διαδήλωση είχε οργανωθεί την Πέμπτη (22/9), στις 18:00 με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στην Αθήνα, «...η συνεχιζόμενη καταπίεση γυναικών στο Ιράν έχει οδηγήσει στη δολοφονία της Mahsa Amini που πέθανε από τα τραύματά της μετά τον ξυλοδαρμό, από τις κρατικές αρχές, στο νοσοκομείο.

Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν». Ωστόσο, κάποια στιγμή οι άντρες των ΜΑΤ, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους με αποτέλεσμα να τους σκίσουν το πανό που κρατούσαν.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Επεισόδια έξω από το «Καραϊσκάκης» μεταξύ οπαδών και αστυνομικών

Παύλος Φύσσας: Οδομαχίες και μολότοφ μετά τη λήξη της πορείας στη Νίκαια (video)