Πανελλαδικές: Σήμερα τα αποτελέσματα για τις βάσεις εισαγωγής

Απο στιγμή σε στιγμή

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Έπειτα από 58 χρόνια, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα θα εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου

Expand player

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ. Σήμερα ή, το πιθανότερο, αύριο ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής. Οπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν τα τελικά αποτελέσματα εντός του Ιουλίου, σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Τα αποτελέσματα, για πρώτη φορά έπειτα από 58 χρόνια, θα εκδοθούν στα τέλη Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου.


Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και την ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό». Βέβαια, ο χρόνος ανακοίνωσης των βάσεων εξαρτάται από τον χρόνο τέλεσης των εξετάσεων. Για παράδειγμα, το 1964 οι εξετάσεις έγιναν τον Σεπτέμβριο και τα αποτελέσματα βγήκαν τρεις μήνες μετά, επίτευγμα για τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής.

Ολοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τη σχολή στην οποία εισήχθησαν με τον κωδικό υποψηφίου από την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, με sms στο κινητό τους τηλέφωνο εάν έχουν εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ή στο λύκειό τους.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος υπάρχει το σύστημα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής σε κάθε σχολή, γεγονός που έχει διαφοροποιήσει την κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων αλλά και με τα μόρια στις σχολές κάθε επιστημονικού πεδίου.

Βάσεις 2022: Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

  • Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
  • τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
  • μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ο 22χρονος απόφοιτος από τον Βόλο που δεν το έβαλε κάτω: Επέστρεψε στο σχολείο και κατάφερε να μπει στην Ιατρική με 19.875 μόρια!

Βάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων