Καιρός σήμερα 20/5: Από βροχές... καύσωνας με 35άρια - Νέα προειδοποίηση Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Πλήρης η μεταστροφή στις επόμενες ώρες

Καιρός σήμερα: Πλήρης μεταστροφή του καιρού έρχεται, ξεκινώντας από σήμερα (20/5), όπου φαινόμενα μπορεί να υπάρχουν, αλλά η άνοδος της θερμοκρασίας ήδη ξεκινά για μια πρώτη αίσθηση καύσωνα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Expand player

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ, με τα φαινόμενα νωρίτερα να προκαλούν προβλήματα στην Αττική και όχι μόνο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 και πιθανώς τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 26 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου θα κυμανθεί από 15 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πόσο ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος για τον Αρναούτογλου

Με έντονη αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές θα κυλήσει ο καιρός της Παρασκευής. Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου από το πρωί στα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο και στις ΒΑ περιοχές της Κρήτης θα έχουμε άστατο καιρό ακόμη και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λιακάδα και από το μεσημέρι και μετά οι όποιες μπόρες θα φτάσουν στις Κυκλάδες και τα ΒΔ της Κρήτης. Το βράδυ ο καιρός στην Κρήτη θα ηρεμήσει και θα έχουμε μεγαλύτερα ανοίγματα, αλλά και ξαστεριά. Οι βοριάδες θα πέσουν αλλά στο Ιόνιο θα έχουμε ΒΔ ανέμους 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες και στο κεντρικό Αιγαίο θα έχουμε ανέμους εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τη νύχτα ξαστεριά. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης θα έχουμε ηλιοφάνεια και θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Το Σάββατο κάποια σύννεφα θα περάσουν από τα βόρεια της χώρας στα νότια και την Κυριακή ίσως έχουμε κάποια σύννεφα στην Κρήτη. Όμως κάποιες μπόρες θα έχουμε στη Μακεδονία και τη Θράκη οι οποίες στη συνέχεια θα κινηθούν νοτιότερα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι καλός με δυτικούς ανέμους και καλοκαιρία, ενώ και την Τρίτη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος.

Οι θερμοκρασίες, το Σάββατο θα κυμανθούν από 24 έως 26 βαθμούς και 28 στο Ιόνιο και την Κυριακή θα έχουμε νέα άνοδο έως 30 στα Δυτικά. Τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά της χώρας θα έχουμε 30 με 32 βαθμούς και την Τρίτη θα παραμείνει στους 30-31 βαθμούς. Την Τετάρτη όμως 25/5 ίσως η θερμοκρασία φτάσει ακόμη και στους 35 βαθμούς στη Δυτική και ηπειρωτική χώρα.

Πότε τελειώνει το κύμα κακοκαιρίας για τον Μαρουσάκη

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, για σήμερα Παρασκευή θα έχουμε κάποια φαινόμενα στο νότιοανατολικό Αιγαίο αλλά γενικά θα υπάρξει βελτίωση σε όλη την επικράτεια. Το Σάββατο το κύμα της κακοκαιρίας θα εστιαστεί στην Κρήτη.

Από την Κυριακή όμως και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο υδράργυρος ανεβαίνει ασισθητά και θα δούμε θερμοκρασίες ακομα και 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα 19/5: Απότομη αλλαγή σκηνικού με βροχές, βοριάδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο και Μαρουσάκη

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή τις επόμενες ώρες! Έκτακτη προειδοποίηση του μετεωρολόγου (Video)