Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας - Που υπάρχει μποτιλιάρισμα (photo)

Ποιους δρόμους να αποφύγετε

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. Στην κάθοδο του Κηφισού η κίνηση ξεκινά πριν τον κόμβο της Αττικής Οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης και συνεχίζεται μέχρι και το ύψος της παραλιακής λεωφόρου. Στην άνοδο του Κηφισού η κίνηση είναι αυξημένη από την Πέτρου Ράλλη μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Expand player

Χαμηλές ταχύτητες και στην κάθοδο της Μεσογείων και της Κηφισίας, στην Κατεχάκη προς Κηφισίας από την Αττική Οδό, στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι προς Ασπρόπυργο αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά. Ενώ, μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Καιρός σήμερα 12/5: Μικρή άνοδος στη θερμοκρασία! Τοπικές μπόρες στα δυτικά - Αναλυτική πρόγνωση Καλλιάνου, Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 12/5: Γενικά αίθριος προβλέπεται για σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, σήμερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Ενώ, κάτι «περίεργο» μέσα στο επόμενο 2μηνο «βλέπουν» τα μερομήνια.

Αίθριος ο καιρός την Πέμπτη - Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου

Την Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός. Από το πρωί περιμένουμε ηλιοφάνεια στα ηπειρωτικά, με αραιές νεφώσεις να αναπτύσσονται σταδιακά μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο πρώτο μισό της ημέρας και από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 14 – 28 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 – 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι 2 – 4 μποφόρ. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος.

Σάκης Αρναούτογλου: Μικρή άνοδος στη θερμοκρασία - Τοπικές μπόρες στα δυτικά

Όπως μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 12 Μαΐου θα είναι γενικά αίθριος εκτός από τη δυτική Ελλάδα όπου θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις το μεσημέρι.

Η ημέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με κάποια ομίχλη και υγρασία στο Ιόνιο. Στη νότια Πελοπόννησο και τη Κρήτη θα υπάρξει μια μικρή αραιή συννεφιά.

Η λιακάδα διατηρείται σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, στην Ήπειρο, στη δυτική ορεινή Θεσσαλία και στα ορεινά, ημιορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς τα σύννεφα που θα βγουν το μεσημέρι προς το απόγευμα θα δώσουν κάποιες τοπικές μπόρες. Προς το βράδυ όμως θα επικρατήσει ξαστεριά.

Οι άνεμοι πέφτουν και θα πνέουν όχι πάνω από 2 με 4 μποφόρ ενώ στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να έχουμε και κάποια τοπικά 5αρια.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η θερμοκρασία θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα στις ορεινές περιοχές. Γενικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με μία ανοδική τάση από τι την χτεσινή μέρα. Θα αγγίξει του 28 με 29 βαθμούς στις περισσότερες πεδινές περιοχές της ενδοχώρας. Στα ορεινά και στα ημιορεινά δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς ενώ στα νησιά δε θα ανέβει πάνω από τους 22 βαθμούς.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με καλοκαιρία αλλά και μπόρες

Με καλοκαιρία αλλά και μπόρες το απόγευμα θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα Πέμπτη 12/5

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3, τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Φρίκη στο Αμύνταιο: 12χρονο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στους δασκάλους τον βιασμό από τον πατέρα της!

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εξέλιξη «βόμβα» με την Τζωρτζίνα - Ιατροδικαστές ζητούν εκταφή! (Video)