Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Σοκ για τους ανεμβολίαστους με lockdown σε εστίαση και διασκέδαση - Δε θα μπαίνουν ούτε με rapid

"Μπλόκο" σε όσους δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν κατά του ιού

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία θα θυμίζουν εποχές lockdown, φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Expand player

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι το εμβόλιο είναι το μόνο «όπλο» απέναντι στην πανδημία και γι' αυτό οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στο στόχαστρο, κάτι που έχουν επισημάνει και κυβερνητικά στελέχη.

Ανατριχιάζει ο Νίκος Καπραβέλος: Ολονύχτιος αγώνας να σωθεί 16χρονη που διασωληνώθηκε - Έρχεται μεγαλύτερο «τσουνάμι»

Η πρόταση είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι ούτε και με rapid test 48 ωρών να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί πριν από λίγες μέρες και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ολα δείχνουν, πάντως, ότι η πρόταση για lockdown στους ανεμβολίαστους και από τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μαζί, λοιπόν, με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η οποία, επίσης είναι καθ οδόν, η κυβέρνηση επιχειρεί να σφίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κλοιό, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων, που παραμένει επικίνδυνα υψηλός.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν προκρίνεται η πρόταση να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Πηγή: reader.gr

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέος χρόνος με την Όμικρον σε πρώτο πλάνο: Ρεκόρ κρουσμάτων αλλά και «χαραμάδες» αισιοδοξίας - Οι προβλέψεις των ειδικών για την πανδημία το 2022

Συναγερμός από το "πάντρεμα" κορωνοϊού και γρίπης: Στο Ισραήλ το πρώτο κρούσμα της "Florona"