Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτό είναι το έντυπο που θα πρέπει να συμπληρώσετε για να μετακινηθείτε

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας

Σε εφαρμογή τίθεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου (24/10) η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 έως 5:00, στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ενώ ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα ακόνη και στις "κόκκινες" περιοχές.

Expand player

Μετά τις νέες αυτές ρυθμίσεις, βάσει της νέας εγκυκλίου, οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να έχουν μαζί τους βεβαίωση κίνησης, όταν κυκλοφορούν μεταξύ 00:30-05:00.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού καλούνται να χορηγήσουν βεβαίωση κίνησης στους εργαζομένους που προσέρχονται στην εργασία τους σε χρονικό διάστημα που συμπτίπτει με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:

Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

  • Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τόπος εργασίας
  • Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων
  • Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης
  • Το έντυπο βεβαίωσης κίνησης θα εκδίδεται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις».

Ο υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή.

Αυτό είναι το έντυπο

Νέα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις δύο πόλεις

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού και συγκεκριμένα από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα απαγορεύεται η κυκλοφορία στη Κύπρο και ειδικά στη Λεμεσό και την Πάφο. Επίσης δείτε και τι θα αναφέρει στο διάγγελμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Ελλάδα και συγκεκριμένα ποια μέτρα θα παρθούν για τον κορωνοϊό.

Πέραν από τα παγκύπρια μέτρα ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και ειδικά μέτρα για Λεμεσό και Πάφο.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε:

  • Λειτουργία χώρων εστίασης μέχρι τις 10:30μ.μ. - Απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 11:00μ.μ., -εξαιρουμένων αυτών για ιατρικούς λόγους και λόγω εργασίας- μέχρι τις 5 το πρωί
  • Αναστολή όλων των απογευματινών αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σε παιδιά κάτω των 18 ετών (ποδόσφαιρο, χορός, κολύμπι κτλ)
  • Αναστολή των αγώνων των αθλητικών πρωταθλημάτων κάτω των 18 ετών των ομάδων που προέρχονται από Λεμεσό και Πάφο.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων... ξανά - 10 νέοι θάνατοι

Μάσκα και την ώρα του διαλείμματος στα «κόκκινα» και «πορτοκαλί» σχολεία