Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τι συζήτησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

22 Οκτωβρίου 2020 12:13
Διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα, αναφορικά με τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Θα ενημερώσω το απόγευμα τους πολίτες για τα νέα μέτρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες». «Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από κει και πέρα σχετικά με την συνάντηση Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής συνεργασίας τους για όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι αναφορές στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, αλλά και το θέμα του κορωνοϊού, στον απόηχο της νέας «έκρηξης» κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:30 ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας. Επίσης, βρέθηκε σήμερα κρούσμα κορωνοϊού στο 5ο γυμνάσιο της Λαμίας.

Εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς - Σύσκεψη με τον Τζιτζικώστα (video)

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 19:00, ενώ νωρίτερα θα γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου για τα νέα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν υπεύθυνα τα νέα υγειονομικά μέτρα που θα επιβληθούν στην περιοχή, είναι απολύτως ορατό το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική οικονομία.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πλέον, είναι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ώστε να αποφύγουμε ένα lockdown, το οποίο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία, τόσο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όσο και για όλες τις περιοχές της χώρας.

Είναι πλέον πιθανό η Θεσσαλονίκη να οδηγηθεί σε lockdown και γι’ αυτό πρέπει η στάση όλων μας να είναι συλλογική και υπεύθυνη», τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πλατεία τα ξημερώματα

Να απομακρύνουν νεαρούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην οδό Μακένζι Κινγκ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κλήθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των ελέγχων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα voria.gr, κοντά στις 2 τα ξημερώματα υπήρξε κλήση στην Άμεση Δράση για περίπου 300 άτομα -κυρίως νεαρής ηλικίας- που παρέμεναν στο πεζοδρόμιο επί της οδού.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν από τους νεαρούς να απομακρυνθούν, κάτι που έγινε χωρίς να προκληθούν εντάσεις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από ηχεία του περιπολικού μεταδιδόταν το μήνυμα για απαγόρευση του συνωστισμού.

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share