Κορωνοϊός: Τέλος σε λιτανείες, πανηγύρια και όρθιους σε μπαρ

Τι ανακοίνωσε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που παρατηρούνται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα την παράταση των νέων αυστηρών μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή (07/08). Ωστόσο, υπό συζήτηση βρίσκεται και το lockdown για τη Θεσσαλονίκη μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Expand player

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις».

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσαν οι ΗΠΑ, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα ενώ όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι υψηλός.

Για όσους πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, το CDC τους καλεί να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα μας και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια.

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα - Συναγερμός για 20 περιοχές της χώρας

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς οι νέες εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού μετά και τα χθεσινά 153 κρούσματα που καταγράφηκαν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Αποτέλεσμα των αυξημένων κρουσμάτων, μεταξύ άλλων ήταν και το τοπικό lockdown στον Πόρο όπου η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως είναι σε ισχύ για δέκα ημέρες, ως 17 Αυγούστου στις 6 το πρωί.

20 περιοχές της χώρας στο επίκεντρο των Αρχών

Όπως, όμως, όλα δείχνουν, ο Πόρος θα είναι η αρχή μιας σειράς νέων παρεμβάσεων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού μετά και τα 153 κρούσματα της Πέμπτης, σε συνέχεια των άλλων 124 κρουσμάτων της Τετάρτης και των 121 κρουσμάτων της Τρίτης.

Ενδεικτικό των εστιών που ο κορωνοϊός "χτυπά κόκκινο" είναι ότι τα περισσότερα από τα μισά χθεσινά κρούσματα εντοπίζονταν σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μια εκτεταμένη γεωγραφική διασπορά του κορωνοϊού σε τουλάχιστον 20 περιφερειακές ενότητες στη χώρα: Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρο, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: Πάνω από 20 «μολυσμένες» περιοχές στην Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Αττική! Πού εντοπίστηκαν τα 153 νέα κρούσματα

«O κορωνοϊός ξεφεύγει από τον έλεγχό μας» - Δραματική προειδοποίηση από Έλληνα καθηγητή