Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη; - Νέα έκτακτα μέτρα

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες

7 Αυγούστου 2020 17:08
Κορωνοϊός: Έρχεται lockdown στη Θεσσαλονίκη; - Νέα έκτακτα μέτρα

Έκτακτη σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του δήμαρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, μερικό lockdown ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα για τον Πόρο, δείτε εδώ αναλυτικά τα μέτρα.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε Κεντρική Μακεδονία, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποτέλεσε το λόγο που πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η επιβολή έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό αλλά και για ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της διασποράς του έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καλώντας παράλληλα τους Αντιδημάρχους και τους Διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο της εντολής του Δημάρχου για εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης προγραμματίστηκε νέος κύκλος απολυμάνσεων στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από τις απολυμάνσεις που διενεργήθηκαν στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, σειρά παίρνει σήμερα το κτίριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και το κτίριο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία.

O δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να καταγράφεται αυξητική τάση των κρουσμάτων στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Κορωνοϊός: «Βόμβα» από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσαν οι ΗΠΑ, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα ενώ όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι υψηλός.

Για όσους πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, το CDC τους καλεί να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα μας και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share