Κορωνοϊός - συναγερμός στην Ιαπωνία: Βρέθηκαν 90 κρούσματα σε ιταλικό κρουαζιερόπλοιο

Θα κάνουν το τεστ και τα 623 μέλη του πληρώματος

Και άλλα 90 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica στην Ιαπωνία!

Expand player

Ενώ άλλα σαράντα μέλη του πληρώματος του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου, που βρίσκεται σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, επιβεβαιώθηκε πως προσβλήθηκαν από νέο κορωνοϊό, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει σχεδόν τα ενενήντα. Ενώ στο ιταλικό κρουαζιερόπλοιο εντοπίζουν ακόμα κρούσματα στην Ιταλία τα πράγματα φαίνονται να έχουν γίνει πιο αισιόδοξα αναφορικά με τον ιό.

Το σκάφος αποφασίστηκε να καταπλεύσει στο Ναγκασάκι στα τέλη του Φεβρουαρίου, καθώς η πανδημία ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για επισκευές στην Κίνα.

Ιάπωνες αξιωματούχοι ευελπιστούν ότι πολύ σύντομα θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις όλα τα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου (είναι 623 συνολικά).

Δύο ακόμη νεκροί από κορωνοϊό στην χώρα - Στους 127 το σύνολο

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό υπάρχουν στην χώρα μας, με το σύνολο αυτή την ώρα να φτάνει στους 127, μετά την τελευταία ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπου είχε επιβεβαιώσει 125 θανάτους.

Αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, ένας 87χρονος άνδρας εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» στην Αθήνα. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Η πιο συγκινητική ιστορία: Νίκησε τον κορωνοϊό και μετά προσλήφθηκε για να τον αντιμετωπίσει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι αλλαγές που σχεδιάζονται μετά τις 4 Μαΐου

Κανένα αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ - Όσα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης