ΕΛΤΑ: Απάτη βόμβα! Η επίσημη ανακοίνωση!

Τι συνέβη;

Απάτη βόμβα με τα ΕΛΤΑ, έσκασε πριν λίγο και αν σας έρθει αυτό το μήνυμα, έχετε σίγουρα πρόβλημα!

Expand player

Οι καταγγελίες και τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που μέσω διαδικτύου και SMS κάνουν χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ προσφέροντας -δήθεν- δώρα, δεν έχουν τελειωμό!

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' τα ΕΛΤΑ:

«Παράνομη χρήση της επωνυμίας «ΕΛΤΑ» μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δε συμμετέχουν σε καμία προωθητική ενέργεια με δώρα προς τους καταναλωτές ούτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων προσφέρουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες.

Τεράστια απάτη στην Λαμία: Προσποιήθηκε τον τεχνικό της ΔΕΗ και της πήρε 110.000 ευρώ!

Τα ΕΛΤΑ συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μήνυμα και να το αγνοήσουν.

Η χρήση της επωνυμίας και των λογοτύπων ΕΛΤΑ από τους αποστολείς των μηνυμάτων είναι παράνομη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».

Προσοχή: Νέα τηλεφωνική απάτη - Λέτε “Ναι” και χρεώνεστε με 125€!

Η νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι». Προκειμένου να το πετύχουν, προσποιούνται προβλήματα στη σύνδεση ή περίεργους ήχους στη γραμμή, ενώ τελικά ρωτάνε τον καλούντα αν διορθώθηκε το πρόβλημα.

Παράλληλα με την απλή ερώτηση «με ακούτε;», οι απατεώνες χρησιμοποιούν κι άλλες φράσεις, όπως για παράδειγμα «είστε ο ιδιοκτήτης σπιτιού;» Αν το θύμα απαντήσει με «Ναι», οι απατεώνες επεξεργάζονται το «Ναι» με άλλα ηχητικά ντοκουμέντα, ώστε τελικά να προκύψει μια συνομιλία, κατά την οποία ο καλούμενος έκανε για παράδειγμα μια ακριβή παραγγελία, την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να πληρώσει, διαφορετικά θα ανατεθεί η υπόθεση σε κάποια Εταιρεία Είσπραξης Οφειλών.

Βέβαια και όποιος απορρίψει την κλήση, κλείνοντας το τηλέφωνο, κινδυνεύει, σύμφωνα με την Τεχνολογική Πύλη Heise-Online, με έναν «καλό» λογαριασμό. Ένας άνδρας από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, κλήθηκε να πληρώσει 125€, επειδή έκλεισε απλά το τηλέφωνο. Οι απατεώνες είναι, σύμφωνα με την “Heise”, καλά οργανωμένοι και μπορεί να γνωρίζουν προσωπικές πληροφορίες, όπως π.χ. τη διεύθυνση.

Οι λογαριασμοί φυσικά δεν ισχύουν. Τα θύματα δεν πρέπει να πληρώσουν, ενώ καλούνται να αναφέρουν τα περιστατικά δηλώνοντας την ημερομηνία, την ώρα και τους τηλεφωνικούς αριθμούς των κλήσεων στην αστυνομία

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Θρίλερ στην Κρήτη: Eξαφανίστηκε 17χρονη!

Περιμένουμε σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο στην Αθήνα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr.