Νέα τηλεφωνική απάτη: Αν σηκώσετε αυτή την κλήση θα πληρώσετε 1.000 ευρώ!

Τεράστια προσοχή! Έκτακτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε… μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούν διάφοροι επιτήδειοι σε βάρος ηλικιωμένων -και όχι μόνο ανθρώπων- οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τροχαίο ατύχημα του γιου η της κόρης του θύματος καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Expand player

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες είναι προετοιμασμένοι, και προσαρμόζουν το «σενάριο», ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνουν τα θύματα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να καταφέρνουν να τους πείσουν να τους δώσουν ποσά που ξεπερνούν τα 100-150 ευρώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις αγγίζουν και τα 1.000 ευρώ.

Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις και προσπαθούν να κάνουν έναν συμβιβασμό για υποτιθέμενο τρακάρισμα χωρίς να εμπλέξουν τις ασφαλιστικές εταιρείες, ή για να βοηθήσουν συγγενικό πρόσωπο που δήθεν νοσηλεύεται σε κάποιο νοσοκομείο μετά από ατύχημα.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία με βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, εφιστά την προσοχή στους πολίτες να μην πείθονται εύκολα από άτομα, τα οποία μας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

Τεράστια απάτη: Αν ακούσετε αυτή τη φράση, κλείστε το τηλέφωνο αμέσως!

Μια νέα τηλεφωνική απάτη εξαπλώνεται στην Ευρώπη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ. Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους πολίτες.

Η απάτη είναι απλή: Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;». Μεγάλη προσοχή: Αν λάβετε αυτά τα μηνύματα στο κινητό σας πηγαίνετε αμέσως στην αστυνομία!

Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Κορίτσια μεγάλη προσοχή: Αληθινό περιστατικό που αφορά όλες τις γυναίκες!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr