Είδηση βόμβα: Πακέτο διάσωσης για την Lufthansa

Κοντά σε μεγάλη συμφωνία!

Ποιο θα είναι το πακέτο διάσωσης για την αεροπορική εταιρεία Lufthansa, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση;

Expand player

Ο αερομεταφορέας πλέον έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική θέση και το ΔΣ του πρέπει να έρθει σε συμφωνία διάσωσης με το γερμανικό κράτος. Συγκεκριμένα, αν οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν θετικά, το κράτος θα διασώσει την Lufthansa διαθέτοντας σχεδόν 10 δισ. δολάρια.

Πάντως σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος, το γερμανικό κράτος δεν θα έχει λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής της αεροπορικής εταιρείας. Το μόνο που αναμένεται να δοθεί στην κυβέρνηση είναι μια ή δύο εποπτικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Οι πληροφορίες του Business Insider αναφέρουν ότι αυτές οι θέσεις στο ΔΣ δεν θα πληρωθούν από δημοσίους υπαλλήλους ή πολιτικούς.

Μάλιστα αυτό υπήρξε και ένα κρίσιμο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις, καθώς από την πλευρά του ΔΣ του αερομεταφορέα δεν ήταν αποδεκτό να δοθούν θέσεις σε δημοσίους υπαλλήλους ή πολιτικούς. Από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η συμφωνία, η εταιρεία θα συνδεθεί με το υπουργείο Οικονομικών ως κρατική περιουσία.

Με τους παγκόσμιους περιορισμούς στα ταξίδια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Lufthansa καταγράφει ζημίες σχεδόν 1 εκατ. δολάρια κάθε ώρα που περνάει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να χρεοκοπήσει εντός λίγων εβδομάδων. Εκτός όμως, από την Lufthansa, δείτε εδώ τι συνέβη με την Alitalia.

Ιστορία της Lufthansa

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1926 με βάση το Βερολίνο, μετά από μια συγχώνευση της Deutsche Aero Lloyd (DAL) και της Junkers Luftverkehr, στις 6 Ιανουαρίου 1926. Το πλήρες όνομα της εταιρείας αρχικά ήταν Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft. Το όνομα Lufthansa, προέρχεται από τις λέξεις Luft (στα γερμανικά σημαίνει "αέρας") και Hansa (από τη γερμανική Χάνσα, οργανισμό εμπορίου της Βορείου Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα).

To 1950 η Ανατολική Γερμανία επιχείρησε να δημιουργήσει τη δική της αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιώντας το όνομα Lufthansa, γεγονός που κατέληξε σε διαμάχες με την Δυτική Γερμανία, όπου η εταιρεία είχε ήδη δημιουργηθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ανατολική Γερμανία ονόμασε αντ' αυτού τελικά την δική της εταιρεία Interflug (η οποία σταμάτησε τις δραστηριότητές της το 1991).

Στην Lufthansa είχε απαγορευθεί (όπως σε όλες τις Γερμανικές αεροπορικές εταιρίες) να πετάει στο Δυτικό Βερολίνο, μέχρι την επανένωση τις Γερμανίας. Η LH ήταν η πρώτη εταιρεία που παρέλαβε και χρησιμοποίησε το Μπόινγκ 737 (και η μόνη εταιρεία που αγόρασε τα Μπόινγκ 737-100). Έτσι, η LH έγινε η πρώτη ξένη εταιρεία που αποτέλεσε πρώτο πελάτη για ένα προϊόν της Μπόινγκ.

Στις 22 Μαρτίου 2005, η LH συγχωνεύθηκε με τη Swiss International Air Lines. Η Swiss θα εξακολουθήσει να πετά με τα δικά της χρώματα και εμπορικά σήματα και στο άμεσο μέλλον. Τόσο η LH όσο και η LX χρησιμοποιούν το πρόγραμμα ανταμοιβής συχνών επιβατών Miles and More.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έκτακτη ανακοίνωση από την Lufthansa: Ανακοίνωσε το τέλος

Απόφαση-σοκ για την Lufthansa

Lufthansa, η επόμενη μέρα: Δωρεάν αλλαγή ημερομηνίας για όλες τις νέες κρατήσεις

TAGS