Πανεύκολη φέτα μπουγιουρντί!

Θα ξετρελαθείτε!

Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για καυτερή φέτα μπουγιουρντί που φτιάχνεται με πολύ λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο! Έξυπνο κόλπο για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας!

Expand player

Υλικά:

1 ολόκληρο κομμάτι τυρί φέτα

1 ώριμη ντομάτα
1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
1 πιπεριά φλωρίνης
1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
4 κ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1 κ.γλ. πάπρικα

Εκτέλεση:

Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε σε καρέ. Κόψτε την πιπεριά φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.

Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μπόλικη ρίγανη και πάπρικα.

Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας απόλαυση!

Σπιτική κρέμα γάλακτος λάιτ στο λεπτό!! Χωρίς καθόλου λιπαρά!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και σας βρήκε την απόλυτη και γρήγορη συνταγή για κρέμα γάλακτος λάιτ στο λεπτό!! Χωρίς καθόλου λιπαρά! Chocotorta: Το πιο νόστιμο γλυκό της Αργεντινής με καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα!

Υλικά

1 ποτήρι γάλα 0% η 1.5%
2 κ.σ Ανθότυρο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το παγωμένο γάλα με το ανθότυρο έως να έχουμε μια υπέροχη κρέμα γάλακτος που θα βάλουμε στα φαγητά μας η ακόμα και σε γλυκές συνταγές!!

Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια με τυροκαυτερή!

Εύκολη συνταγή για τραγανά εξωτερικά, αφράτα και μοσχοβολιστά εσωτερικά, τα κεφτεδάκια είναι το απόλυτο φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε και τους φανταστικούς μελιτζανοκεφτέδες φούρνου!

Μια τηγανιά πατάτες και σπιτική τυροκαυτερή τους πάνε πολύ.

Υλικά

400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
400γρ. χοιρινό κιμά
200γρ. πρόβειο κιμά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα ρίγανη
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
1 αβγό
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
1 κουτ. γλυκού ξίδι κόκκινο
1 πρέζα ανθό αλατιού
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Για την τυροκαυτερή

100γρ. φέτα βαρελίσια
100γρ. κατίκι Δομοκού
1 ψητή καυτερή πιπεριά, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ξίδι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το τηγάνισμα

αλεύρι
ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για την τυροκαυτερή: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι η αλοιφή να αποκτήσει μια σχετικά λεία υφή. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και την αφήνετεε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για τους κεφτέδες: Σε ένα μπολ ζυμώνετε καλά με τα χέρια όλα τα υλικά. Καλύπτετε με καπάκι ή μεμβράνη και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ελαιόλαδο. Σε ένα πιάτο ρίχνετε αρκετό αλεύρι. Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και το πλάθετε σε κεφτεδάκια - όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Τα αλευρώνετε, τινάζετε να φύγει η περίσσεια και τα τηγανίζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάτε για 1 λεπτό σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια όσο είναι ζεστά συνοδεύοντας με την τυροκαυτερή.

Τραγανές τηγανητές μελιτζάνες!

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους για υπέροχες τραγανές, τηγανιτές μελιτζάνες. Εύκολο, νόστιμο ορεκτικό ή μεζές ή συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

Για τη μελιτζάνα:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, αποφλοιωμένη, κομμένη σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
Για το κουρκούτι:
220 ml ανθρακούχο νερό [σόδα]
1 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σας έχουμε και μια ιδιαίτερη συνταγή! Καρβελάκι γεμιστό με μελιτζάνες! Ιδιαίτερο και γευστικό πιάτο!

Εκτέλεση συνταγής

Για τη μελιτζάνα: Πλένετε, ξεφλουδίζετε [προαιρετικά] τη μελιτζάνα και τη κόβετε σε λεπτές φέτες. Πασπαλίζετε τις φέτες με αλάτι και από τις δύο πλευρές και τις αφήνετε σε σουρωτήρι για 20 λ περίπου, να “ιδρώσουν” και να ξεπικρίσουν. Μετά τις ξεπλένετε με πολλά νερά και τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας.
Για το χυλό: Ρίχνετε τη σόδα και το αλάτι σε πλατύ μπολ. Προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς σφιχτό χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να αναμειχθεί πλήρως.
Για το τηγάνισμα: Βάζετε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βουτάτε κάθε φέτα μελιτζάνας στο χυλό και τη βάζετε, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, στο ζεστό λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες.
Τηγανίζετε για 5-6 λ. μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να απορροφήσουν το περίσσιο ελαιόλαδο. Σερβίρετε τις μελιτζάνες ζεστές και τραγανές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα σε 10 λεπτά!

Τούρτα μερέντα έτοιμη σε 8 λεπτά!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr