Το ιστορικό σουβλατζίδικο της Αθήνας που πρωτοπορεί στα κεμπάπ

Αξίζει να το επισκεφτείτε!

Η ιστορία του Θεσσαλικού ξεκινάει το 1979, όταν ο Βασίλης Αγγελουσούλης, το μετέτρεψε από καφενείο σε σουβλατζίδικο. Από τότε μετράνε 42 ολόκληρα χρόνια, 42 χρόνια γεμάτα γεύσεις, μυρωδιές και καλοσύνη.

Expand player

Σήμερα και από το 2010, το σουβλατζίδικο έχει αναλάβει ο γιος, Νικόλαος Αγγελουσούλης, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση τόσο στη γεύση, όσο και στο ευχάριστο κλίμα που επικρατεί στο μαγαζί, από την πρώτη στιγμή που κάποιος θα περάσει το κατώφλι του Θεσσαλικού. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση χρόνων.

Το Θεσσαλικό, πήρε το όνομά του, από την καταγωγή των ιδιοκτητών, οι οποίοι κατάγονται, από την όμορφη Θεσσαλία.

Ένα μαγαζί με μεγάλη ιστορία

Μάλιστα, πρόκειται για ένα μαγαζί ιστορικό… για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σουβλατζίδικα της Αθήνας. Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με μία πρωτοπορία που εισήγαγε ο πατέρας, Βασίλης Αγγελουσούλης.

Τη δεκαετία του 90, ο ευγενικός και ταλαντούχος ιδιοκτήτης ξεκίνησε τις δοκιμές για το κεμπάπ. Μπορεί το παραδοσιακό κεμπάπ, που αποτελείτε από αρνί και μοσχάρι, να υπήρχε από το 1950 στην αγορά της Αθήνας, το δύσκολο όμως είναι να ανακαλύψει κανείς τη συνταγή... κάτι που το Θεσσαλικό έκανε με επιτυχία.

Και κάπου στο 1998 ο κ. Βασίλης δημιούργησε μία πολύ πρωτοποριακή συνταγή.

Όλοι μέχρι τότε γνώριζαν το κεμπάμ μοσχάρι, κανείς όμως δεν είχε δοκιμάσει ή είχε σκεφτεί να δοκιμάσει κεμπάπ κοτόπουλο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα κεμπάπ, από 100% κοτόπουλο, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Μάλιστα, η ιστορία του κεμπάπ είναι ανυπολόγιστης αξίας, μιας και ο Βασίλης, τότε, έψαχνε για δύο ολόκληρα χρόνια να βρει την κατάλληλη συνταγή. Αυτή που θα συναρπάσει τον κάθε πελάτη και θα του μείνει αξέχαστη σε γεύση.

Το χειροποίητο κεμπάπ, στην οδό Αχαρνών 203, στο κέντρο της Αθήνας, φημίζεται για τη γεύση του. Μία δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει.

Βέβαια, πέρα από το κεμπάπ, κάθε φαγητό στο μενού, έχει την δικιά του νοστιμιά.

Ο χοιρινός γύρος, οι σκεπαστές, τα καλαμάκια κοτόπουλο και το χοιρινό είναι μερικά από τα κορυφαία πιάτα του μαγαζιού.

Μάλιστα, αν μένεις στο κέντρο της Αθήνας ή κάπου στην Κυψέλη, τα Πατήσια, τον Κολωνό, τα Θυμαράκια, μπορείς να παραγγείλεις και μέσω delivery.

Ωστόσο, αξίζει και μία επίσκεψη από κοντά, καθώς το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και ικανό να σας φτιάξει το κέφι.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Άλλωστε, το τρίπτυχο ποιότητα, εξυπηρέτηση, τιμή, το οποίο ακολουθεί πιστά το μαγαζί, θα ευχαριστήσει και τους πιο απαιτητικούς.

Μάλιστα, η σταθερή πελατεία που χρόνια εμπιστεύεται το μαγαζί, αποδεικνύει αναμφίβολα, όλα τα παραπάνω.

Ενώ, όπως χαρακτηριστικά, δηλώνει ο Νικόλαος Αγγελουσούλης: «Η καλύτερη ανταμοιβή είναι στο τέλος του γεύματος η ικανοποίηση του πελάτη για το γεύμα που μόλις απόλαυσε».

Πάντως, εγώ κλείνοντας θα προσθέσω πως το φαγητό είναι απόλαυση και για αυτό μετά το τέλος του κάθε γεύματος αξίζει να χαμογελάμε.

Στο Θεσσαλικό σίγουρα θα χαμογελάσεις!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

3 + 1 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας με υπέροχη ατμόσφαιρα

4 +1 λόγοι για να επισκεφτείτε τον Κορυδαλλό - Την αδικημένη περιοχή της Αθήνας