Οι πρώτες νίκες για Μπάιντεν και Τραμπ στις εκλογές ΗΠΑ – Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν νίκη του Ρεπουμπλικανού

Τις πρώτες νίκες και τις πρώτες ήττες τους καταγράφουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καθώς τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και ο Τζο Μπάιντεν έχουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα στις δυτικές πολιτείες. Μια μάχη στήθος με στήθος διεξάγεται προς το παρόν στις ΗΠΑ καθώς οι δύο ανθυποψήφιοι για την προεδρία της χώρας είναι σχεδόν ισόπαλοι.
Βάσει αυτών ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει ήδη την πολιτεία του Βερμόντ (3 εκλέκτορες), τη Βιρτζίνια (13 εκλέκτορες), το Νιού Τζέρσεϊ (14 εκλέκτορες), τη Μασαχουσέτη (11 εκλέκτορες), το Μέριλαντ (10 εκλέκτορες), το Ιλινόις (20 εκλέκτορες), το Ρόουντ Άιλαντ (4 εκλέκτορες), το Ντέλαγουερ (3 εκλέκτορες), το Κονέκτικατ (7 εκλέκτορες), της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες), του Νιού Μέξικο (5 εκλέκτορες), την περιφέρεια της Κολούμπια στην Ουάσινγκτον (3 εκλέκτορες), το Κολοράντο (9 εκλέκτορες), το Όρεγκον (7 εκλέκτορες), την Καλιφόρνια (55 εκλέκτορες) και την Ουάσινγκτον (12 εκλέκτορες).
Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει την πολιτεία του Κεντάκι (8 εκλέκτορες), Οκλαχόμα (7 εκλέκτορες), το Τένεσι (11 εκλέκτορες), την Αλαμπάμα (9 εκλέκτορες), Μισσισιπί (6 εκλέκτορες), τη Νότια Καρολίνα (9 εκλέκτορες), το Αρκάνσας (6 εκλέκτορες) και Δυτική Βιρτζίνια (5 εκλέκτορες) , την Ιντιάνα (11 εκλέκτορες), το Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), τη Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες, Κάνσας (6 εκλέκτορες), τη Νεμπράσκα ( 3 εκλέκτορες), το Μιζούρι (10 εκλέκτορες) και το Οχάιο (4 εκλέκτορες).
Μέχρι αυτή την ώρα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται με 209 εκλέκτορες εναντι 118 του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.
Σκληρή μάχη δίνεται για την Φλόριντα, την οποία φαίνεται να κερδίζει οριακά ο Ντόναλντ Τραμπ. Έχει προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% του Μπάιντεν, με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων.
Αμφιταλαντεύεται ακόμα η Τζόρτζια και η Νότια Καρολίνα. Σύσσωμοι οι πολιτικοί αναλυτές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού προειδοποιούν ότι είναι ακόμα ιδιαιτερα νωρίς, καθώς γίνεται παράλληλη καταμέτρηση τόσο των επιστολικών, όσο και των ψήφων από τις κάλπες. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποψινή νύχτα θα είναι δύσκολη.
Στη Μινεσότα προηγείται ο Μπάιντεν. Στο Νιου Χαμσάιρ επίσης επικρατεί ο Δημοκρατικός υποψήφιος. Στο Τέξας άλλαξαν τα πράγματα, καθώς πήρε προβάδισμα ο Τραμπ. Μία ενδιαφέρουσα πολιτεία είναι το Ουισκόνσιν, καθώς θεωρείται κρισιμη για έναν πρόεδρο και φαίνεται να πηγαίνει στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.
Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν οριακά τη Γερουσία, όπως είναι τη δεδομένη στιγμή τα πράγματα, ενώ σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι Δημοκρατικοί αναμένεται να διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Παρόλο που έχουν καταμετρηθεί ελάχιστα ψηφοδέλτια, ο Τραμπ συγκεντρώνει 5.941.000 ψήφους και 16 εκλέκτορες, ενώ ο Μπάιντεν 6.182.000 και 13 εκλέκτορες. Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ο Τραμπ έχει 95% πιθανότητες να κερδίσει τη Φλόριντα.
Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες, ενώ πρόσφατα άνδρας ήθελε να μιλήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο και απειλούσε πως θα¨πηδήξει από τον “Πύργο Τραμπ”.
Εκλογές ΗΠΑ 2020: Εταιρείες στοιχημάτων βλέπουν πλέον νίκη του Ντόναλντ Τραμπ
Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν πλέον προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλάζοντας τελείως την αρχική πρόβλεψή τους, κατά την οποία ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ήταν ο επικρατέστερος.
Κατά τη βρετανική Betfair, η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες Τρίτης. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.
Σύμφωνα με τη Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.
0 ΣΧΟΛΙΑ