Κρύο «πύραυλος» από Σάκη Αρναούτογλου: «Ντυθείτε πιο ζεστά και ειδικά τα μικρά παιδιά…»

Κρύο «πύραυλο» προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τις επόμενες μέρες και μέσω ανάρτησής του στα social media, προέτρεψε τους πολίτες να ντυθούν πιο ζεστά και ειδικά τα μικρά παιδιά.
Ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε ότι αύριο Πέμπτη (9/11) θα βρέξει σε μερικές περιοχές της Ελλάδας, στη Βόρεια Ελλάδα, στο ανατολικό Αιγαίο, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.
«Ντυθείτε πιο ζεστά ( και ειδικά τα μικρά παιδιά) στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί καθώς η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα αλλά αισθητά εξαιτίας της πρόσκαιρης επικράτησης σχετικά δυνατών βοριάδων..» έγραψε στην ανάρτηση του ο Σάκης Αρναούτογλου.
Βροχές θα έχουμε την Πέμπτη και σε περιοχές της Αττικής, ειδικότερα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης. Τοπική καταιγίδα με μικρή πιθανότητα. Από την Παρασκευή μπαίνουμε σε μια φάση αστάθειας και εναλλαγών με ήλιο και σύννεφα σε πολλές περιοχές της χώρας.
To Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, αλλά θα έχουμε τοπικές μπόρες και στην υπόλοιπη χώρα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει στις περισσότερες περιοχές.
Από το βράδυ της Κυριακή ο καιρός θα χαλάσει ξανά και την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε πρόσκαιρη επιδείνωση από τα δυτικά προς τα αναλυτικά με δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Αναφορικά με τις πιθανές χιονοπτώσεις, αυτές αναμένονται τη Δευτέρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως πάνω από τα 1600 μέτρα.
Ψυχρό «πέρασμα» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: «Κοκτέιλ» φαινομένων μέχρι την Δευτέρα (13/11) – Πότε μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας; (video)
Αλλαγή του καιρού σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και στη συνέχεια σε άλλες δυτικές και βόρειες περιοχές. Ξανά όμως με νοτιάδες και μεταφορά σκόνης. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.
Από την Πέμπτη ο καιρός κρυώνει. Όμως ένα αξιόλογο καιρικό σύστημα, τυπικό φθινοπωρινό με πολλές καταιγίδες αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής και από τα δυτικά. Το Σάββατο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Την Κυριακή σχετική βελτίωση του καιρού , όμως τη Δευτέρα ένα νέο χαμηλό από τα δυτικά θα επιδεινώσει και πάλι τον καιρό της χώρας.
Την Τετάρτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ στη Θεσσαλία. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.






0 ΣΧΟΛΙΑ