Συνάντηση Τσίπρα-Ρέντσι: Ποια τα ΚΡΙΣΙΜΑ σημεία της συνομιλίας τους;

«Οι λαοί μας έχουν υποφέρει τα τελευταία χρόνια. Έχει έρθει η στιγμή για μια αναγκαία στροφή στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
«Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί διχασμοί για να δημιουργήσουμε έναν ακόμη ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συμμαχία της λογικής», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η Ελλάδα θα δουλέψει για να συμβάλει στην αναγκαία αλλαγή πολιτικής».
“Έφαγε πόρτα” ο Βαρουφάκης από την ΕΚΤ: Πήρε ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση για τα ομόλογα και το χρέος!
«Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλήρωσε η μεσαία τάξη και τα φτωχά στρώματα, διότι υπάρχει ακόμη ένα κράτος διαφθοράς και διαπλοκής, το οποίο θα το αλλάξουμε. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η Τρόικα τα έκανε όλα λάθος στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι αύξησε το δημόσιο χρέος από το 120% του ΑΕΠ στο 180%, εκτοξεύοντας παράλληλα την ανεργία και τη φτώχεια.
«Οι πιστωτές δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από την αλλαγή πολιτικής», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να φοβούνται αν συνεχιζόταν αυτό το αδιέξοδο πρόγραμμα.
Από την πλευρά του, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε «οπαδός της ελληνικής προσπάθειας ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».
«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων», τόνισε.
Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχουν οι συνθήκες για να βρεθεί μια συνεννόηση με τις ελληνικές Αρχές.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να υπάρχει ισχυρός δεσμός με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Αλέξης Τσίπρας: Γιατί δεν πήγε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη;
«Έχω εμπιστοσύνη ότι στον διάλογο Ελλάδας – Ευρώπης θα λυθούν τα άμεσα προβλήματα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μιλήσουμε για ανάπτυξη, όχι μόνο για λιτότητα την Ευρώπη. Ο κόσμος ζητά από την Ευρώπη να κοιτάξει προς την ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, όλοι πρέπει να διαβάσουμε στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ένα μήνυμα ελπίδας που προέρχεται από μία γενιά, η οποία αποτελείται από άτομα που ζητάνε περισσότερο ενδιαφέρον για αυτούς που υποφέρουν από την κρίση και όλους αυτούς που δεν βρίσκουν δουλειά λόγω της κρίσης αλλά θέλουν να συνεχίσουν να πιστεύουν στην πολιτική.
Όπως είπε, «η επιτυχία του Αλέξη οφείλεται σε ένα μήνυμα ελπίδας σε αντιδιαστολή με το μήνυμα του φόβου».
Ο Ματέο Ρέντσι αστειεύτηκε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ακούγοντάς τον να μιλά Ελληνικά:
«Προσπάθησα να παρακολουθήσω όσα ειπώθηκαν στα Ελληνικά, αλλά ίσως στο λύκειο δεν μου δίδαξαν καλά τα Αρχαία Ελληνικά» είπε.
«Σημασία έχει να επαναπροσδιορίσουμε τις βασικές μας αρχές στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ματέο Ρέντσι πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.
Πριν από τη συνάντηση Τσίπρα – Ρέντσι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρακάθησε σε γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Παντοάν, με τον οποίο είχαν μια «εξαιρετικά χρήσιμη» συζήτηση, όπως ανέφερε.
zougla.gr






0 ΣΧΟΛΙΑ