ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός Δανία: Ανοίγουν από σήμερα νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κορωνοϊός Δανία: Ανοίγουν από σήμερα νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Δανία είναι η πρώτη χώρα που ύστερα από την ύφεση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα αποφάσισε να ανοίξει σταδιακά τα πρώτα σχολεία ξεκινώντας από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, λόγο για σταδιακή άρση των μέτρων κάνουν οι αρχές και για άλλες χώρες, δείτε εδώ ποιες χώρες αφορά. 

Ωστόσο τα σχολεία άνοιξαν μόνο στις μισές περιοχές της χώρας, ενώ στην Κοπεγχάγη μόνο το 35% καθώς τα υπόλοιπα ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες υγιεινής που εξακολουθούν να ισχύουν.

Όλα τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ως τις 20 Απριλίου.

Κορωνοϊός Νέα Υόρκη: Κλειστά όλα τα σχολεία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους

Το οριστικό κλείσιμο των σχολείων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη μιας και δυστυχώς δεν βλέπουν κανένα σημάδι ύφεσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Εχθές συγκεκριμένα, 777 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν αποκλειστικά στη Νέα Υόρκη, δείτε εδώ το σύνολο των κρουσμάτων. 

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει μια ανοδική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων μέσα στην εβδομάδα, παρόλο που υπήρχαν ενδείξεις για μειώσεις στον αντίστοιχο αριθμό στη Νέα Υόρκη, η οποία συνιστά πλέον το κέντρο της πανδημίας.

Κορωνοϊός Ιταλία: Κλειστά μέχρι τον Ιούνιο τα σχολεία!

Η επιτροπή επιστημόνων για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού οι θάνατοι κάθε μέρα στην χώρα αγγίζουν τους 700.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη. Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου