ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου προέβησαν τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16, οκτώ ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 που εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και ιστορία γνωρίζει ο TUS και πανέξυπνος είναι! Η παγίδα για τα… Κατεχόμενα είναι αλλού!

 

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορα σημεία του αρχιπελάγους, εκ των οποίων οι 21 από τα ελικόπτερα και οι 7 από τους σχηματισμούς των F-16.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από ελληνικά μαχητικά. Σε μία περίπτωση η αναχαίτιση εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

 

Πηγή: news.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου