ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο Παναγιώτης Βουβαλούδης

Πέθανε ο Παναγιώτης Βουβαλούδης
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Παναγιώτης Βουβαλούδης αφήνοντας πίσω τη σύζυγο και την κόρη του. Θλίψη επικρατεί και στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου, εξαιτίας του θανάτου γνωστού επιχειρηματία.

Ο εκλιπών ήταν οπαδός του Ολυμπιακού Βόλου και η αγαπημένη του ομάδα του εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του:

“Η Διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του μέλους του Συλλόγου και ένθερμου φιλάθλου της ερυθρόλευκης οικογένειας Παναγιώτη Βουβαλούδη.

Ο εκλιπών στάθηκε δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου σε χαρές και λύπες και θα τον θυμόμαστε πάντα στις κερκίδες μαζί μας.

Τα θερμά συλλυπητήρια όλης της οικογένειας του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 στους συγγενείς του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”. Η κηδεία του έγινε σήμερα στις 10.30 το πρωί, από τον ιερό ναό του Αγ. Παντελεήμονα.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Τάσος Τρίκκας

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Τρίκκας, δημοσιογράφος, συγγραφέας και από τα ιστορικά στελέχη της ελληνικής Αριστεράς.

Ο Τάσος Τρίκκας είχε πολύχρονη δράση στην οργανωμένη Αριστερά και διώχθηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του.  Θρήνος επικρατεί και στην Λάρισα καθώς έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Γκλέτος σε ηλικία 58 ετών

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της ΕΔΑ «Δημοκρατική Αλλαγή», στην εφημερίδα «Το Βήμα», ενώ άρθρα του είχαν δημοσιευθεί στα «Νέα», την «Ελευθεροτυπία» και την «Εποχή», ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό αρθρογραφούσε στην «Αυγή».

Ο Τάσος Τρίκκας εντάχθηκε στην Κατοχή στις τάξεις της ΕΠΟΝ, ενώ υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας της ΕΔΑ. Με τον χαρακτηρισμό «Κομμουνιστής Γ’ Κατηγορίας» υπηρέτησε έγκλειστος την στρατιωτική του θητεία στην Μακρόνησο και τον Κολινδρό, όπου έδρευαν Ειδικές Μονάδες Οπλιτών.

Μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας διέφυγε στην Ευρώπη και συντόνισε την πάλη κατά των απριλιανών από τις επιτροπές της ΕΔΑ και του ΠΑΜ στη Δυτική Ευρώπη.

Συντάχθηκε με το ΚΚΕ εσωτερικού στη διάσπαση του 1968, ενώ, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1973 συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο της «αμνηστίας» του χουντικού καθεστώτος.

Πολιτικά ενεργός και μεταδικτατορικά, εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εσ., μέλος της του Εκτελεστικού Γραφείου της ΕΑΡ, ενώ συμμετείχε στην ίδρυση του ΣΥΝ, θητεύοντας στην Κεντρική Επιτροπή του και την Πολιτική Γραμματεία του.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου