ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός: Αυξημένη επιτήρηση στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας! Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ μετά τις απειλές Ερντογάν – Τι αποφασίστηκε

Συναγερμός: Αυξημένη επιτήρηση στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας! Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ μετά τις απειλές Ερντογάν – Τι αποφασίστηκε
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ελληνοτουρκικά: «Συναγερμός» έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν , ότι θα «στείλει 5 εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα» με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο να συγκαλεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα. Παράλληλα, με μια ανακοίνωση η Τουρκία είχε εξαπολύσει απειλές με αφορμή τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τη Γαλλία για αμυντική συμφωνία και εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μαζί με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισαν τη λήψη προληπτικών μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα»

«Είναι αχαριστία να λέει πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» υποστήριξε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

Αμεση απάντηση στο παραλήρημα Ερντογάν

Ηδη, σε διπλωματικό επίπεδο, η Ελλάδα έχει απαντήσει σε αυστηρό ύφος στις απειλές του Τούρκου προέδρου, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αφορά τη μηδενική ανοχή της εργαλειοποίησης του προσφυγικού εκ νέου από την Τουρκία και την προστασία των συνόρων. Υπογραμμίζεται, δε, εμφατικά ότι αυτά είναι και σύνορα της ΕΕ.

«Είναι αχαριστία να λέει [ο κ. Μητσοτάκης] πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες. Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο.

Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» είπε σχετικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η απάντηση ήρθε μέσω του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα.

Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν.»

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου