Συμφωνία “μαμούθ” για τον Σκλαβενίτη!

Σε τρεις ασφαλιστικές εταιρείες μοιράζεται το ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο «μαμούθ» για τους 24.000 εργαζομένους της Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις ασφαλιστικές που αναλαμβάνουν ένα από τα μεγαλύτερα ομαδικά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα είναι οι εταιρείες Generali, Eurolife και Εθνική Ασφαλιστική.
Το πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από την εταιρεία Σκλαβενίτης, τίθεται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2019 για τους περίπου 24.000 εργαζομένους της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.
Να σας θυμίσουμε επίσης: Σκλαβενίτης: Το “μυστικό” για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές!
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης θα ισχύει για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, ανεξαρτήτως της θέσης ή των ετών προϋπηρεσίας τους και το συνολικό κόστος θα καλυφθεί αποκλειστικά από την Επιχείρηση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ασφαλίσουν και μέλη της οικογενείας τους, με ιδιαίτερα χαμηλό οικονομικό αντίκτυπο.
Αυτή η σημαντική επιπρόσθετη παροχή, αποτελεί μέρος της υπάρχουσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία ανανεώθηκε και υπεγράφη από την Επιχείρηση και τα πιο αντιπροσωπευτικά Σωματεία Εργαζομένων της.
Απίστευτη κίνηση Σκλαβενίτη: 24.000 υπάλληλοί του θα…
Υπογράφηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με τη διοίκηση της εταιρείας.
Μάλιστα προβλέπει ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης το οποίο θα είναι από τα μεγαλύτερα στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, από άποψη αριθμού εργαζομένων, καθώς αφορά τους περίπου 24.000 υπαλλήλους της εταιρείας. Σκλαβενίτης: Αλλαγή σοκ για τους εργαζόμενους!
Η νέα συλλογική σύμβαση προβλέπει:
-Την αναδρομική ισχύ από την Λήξη της προηγούμενης.
-Την διετή διάρκειά της με τους ίδιους μισθολογικούς και άλλους όρους με την σύμβαση του 2018 (μαζί με την μονοετή διάρκεια της σύμβασης του 2018 καλύπτει το αίτημα του Σωματείου μας για τριετή διάρκεια).
-Την επαναφορά του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης, για όλους τους εργαζόμενους στις Ε.Υ.Σ.
-Την δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Αναλυτικά όσα αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ε.Υ. Σκλαβενίτη:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους των Ελληνικών Υπεραγορών Σκλαβενίτης, ότι μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την Επιχείρηση, τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων του, τις συνεδριάσεις του Γενικού του Συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μιας Συλλογικής Σύμβασης που εκτός των άλλων προβλέπει:
Την αναδρομική ισχύ από την Λήξη της προηγούμενης.
Την διετή διάρκειά της με τους ίδιους μισθολογικούς και άλλους όρους με την σύμβαση του 2018 (μαζί με την μονοετή διάρκεια της σύμβασης του 2018 καλύπτει το αίτημα του Σωματείου μας για τριετή διάρκεια).
Την επαναφορά του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης, για όλους τους εργαζόμενους στις Ε.Υ.Σ.
Την δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Συνάδελφοι, σίγουρα η σύμβαση αυτή δεν είναι εκείνη που θα καλύπτει όλες τις πραγματικές μας ανάγκες. Είναι όμως μια σύμβαση που ειδικά για τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος και όχι μόνο, συνεχίζει να διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τους τα δικαιώματα αλλά και να τα διευρύνει.
Αυτή η σύμβαση αλλά και ότι έχει πετύχει το Σωματείο μας από την απόφαση εξυγίανσης μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει με τον ποιο ολοφάνερο τρόπο ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και σωστά προσανατολισμένοι γύρω από το Σωματείο τους και δεν είναι επιρρεπείς είτε σε διάφορες σειρήνες είτε σε «τοξικές καταστροφολογίες», μπορούν ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να πετύχουν πολλά.
Σύντομα θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση της Σύμβασης αλλά και του προγράμματος ομαδικής ασφάλισης.
0 ΣΧΟΛΙΑ