ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Ιρανοί άνοιξαν πυρ και επιχείρησαν να καταλάβουν ελληνόκτητο τάνκερ – Η αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Ιρανοί άνοιξαν πυρ και επιχείρησαν να καταλάβουν ελληνόκτητο τάνκερ – Η αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα «θρίλερ» εξελίχθηκε στα στενά του Ορμούζ καθώς το Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο δεξαμενόπλοια, ανοίγοντας πυρ εναντίον του ενός, το οποίο είναι ελληνόκτητο.

Το Associated Press ανέφερε πως το Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο πετρελαιοφόρα, ανοίγοντας πυρ κατά ενός εξ αυτών, ενέργεια που απετράπη από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όπως ανέφερε εκπρόσωπός του. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, όμως, το πλοίο απέναντι στο οποίο άνοιξε πυρ ήταν ελληνικών συμφερόντων.

«Το ιρανικό ναυτικό έκανε προσπάθειες να καταλάβει εμπορικά δεξαμενόπλοια που διέρχονταν νόμιμα από διεθνή ύδατα», δήλωσε συγκεκριμένα ο αντιπλοίαρχος Τιμ Χόκινς, εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου του αμερικανικού ναυτικού. «Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αντέδρασε άμεσα και απέτρεψε αυτές τις ενέργειες», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, η Ambrey, μια υπηρεσία ναυτικών πληροφοριών, δήλωσε ότι το δεξαμενόπλοιο που δέχθηκε τα πυρά ήταν ένα δεξαμενόπλοιο αργού πετρελαίου με σημαία από τις Μπαχάμες, ελληνικής ιδιοκτησίας και υπό αμερικανική διαχείριση, το οποίο διερχόταν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Σιγκαπούρη. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η ρίψη των πυροβολισμών συνέβη 28 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Μουσκάτ, της πρωτεύουσας του Ομάν.

Ελληνικό τάνκερ στο Ιράν

Τιτανικός: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου υποβρυχίου Titan – Εντοπίστηκαν περίπου 10 κομμάτια (Video)

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του υποβρύχιου Titan που ανασύρθηκε από τα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, λίγες ημέρες αφότου διαπιστώθηκε ότι έπαθε καταστροφική ενδορρήξη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία όλοι οι επιβάτες του.

Οι δραματικές εικόνες καταγράφουν τα πληρώματα να ανασύρουν κομμάτια του υποβρυχίου από τα νερά την Τετάρτη – περισσότερο από μία εβδομάδα μετά το συμβάν που έλαβε χώρα σε βάθος περίπου 13.000 ποδιών κοντά στα συντρίμμια του Τιτανικού, σκοτώνοντας και τους πέντε επιβαίνοντες.

Τώρα, μια διεθνής ομάδα οργανισμών ερευνά τι μπορεί να προκάλεσε την ενδορρήξη, με τους αξιωματούχους της αμερικανικής ναυτιλίας να δηλώνουν ότι θα εκδώσουν μια έκθεση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των υποβρυχίων παγκοσμίως. Η τελική έκθεση για την καταστροφή θα εκδοθεί από Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, σύμφωνα με τον Independent.

Αυτό έρχεται την ώρα που ένας φίλος της συζύγου του Χάμις Χάρντινγκ περιέγραψε ότι «εργάζεται παρασκηνιακά» για να προσπαθήσει να εμπλέξει ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο ικανό να φτάσει στο ναυάγιο του Τιτανικού για να συμμετάσχει στην έρευνα για το καταδικασμένο υποβρύχιο Τιτάν.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου