Γιώργος Λιάγκας: Όσα αποκάλυψε για τα μηνύματα του Φιρινίδη στη Μαρία Αντωνά – «Δεν με άκουσε και έμπλεξε»

Μια προσωπική ιστορία που συνδέεται με την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Ο παρουσιαστής, σχολιάζοντας τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως για τη διαχείριση χρημάτων τα οποία συγκεντρώνονταν για παιδιά με καρκίνο, αποκάλυψε ότι η σύντροφός του, Μαρία Αντωνά, είχε δεχτεί μήνυμα από τον Κωνσταντίνο Φιρινίδη, τον 37χρονο που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης. Όπως περιέγραψε, η επικοινωνία είχε γίνει τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, όταν η Μαρία Αντωνά τού έδειξε ένα μήνυμα που είχε λάβει από την οργάνωση. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για τον άνθρωπο που την είχε προσεγγίσει, συμβουλεύοντάς τη να είναι προσεκτική. Παρά την προειδοποίησή του, σύμφωνα με όσα είπε, η Μαρία Αντωνά αποφάσισε να στηρίξει τις εκκλήσεις της ΜΚΟ μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδημοσιεύοντας σχετικό περιεχόμενο.
Η προειδοποίηση στη Μαρία Αντωνά
Ο Γιώργος Λιάγκας θέλησε να εξηγήσει στους τηλεθεατές πώς η υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» είχε αγγίξει και το δικό του προσωπικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την περιγραφή του, όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2025, όταν η Μαρία Αντωνά δέχτηκε ένα μήνυμα που σχετιζόταν με τη δράση της οργάνωσης. Η ίδια, όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, του έδειξε την επικοινωνία και τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από αυτήν, ζητώντας ουσιαστικά τη γνώμη του. «Ήμουν με τη Μαρία πέρσι το Φλεβάρη μια μέρα και μου λέει η Μαρία: “Κοίταξε να δεις, μου στείλαν αυτό το μήνυμα από αυτή την οργάνωση”. Λοιπόν, μου δείχνει τη φάτσα του ανθρώπου. Λέω: “Αυτός είναι απατεώνας, δεν το βλέπεις;”», είπε χαρακτηριστικά.
Ο παρουσιαστής συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι η αντίδρασή του βασίστηκε στην προσωπική του εντύπωση και στην εμπειρία που θεωρεί ότι έχει αποκτήσει μέσα από την επαγγελματική και κοινωνική του πορεία. «Παιδιά, δεν το παίζω μάγκας. Και έχω δει πολλά στην κοινωνία. Λέω: “Αυτός είναι απατεώνας. Δεν τον βλέπεις;”», ανέφερε. Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η Μαρία Αντωνά δεν ακολούθησε την προειδοποίησή του και προχώρησε σε αναδημοσιεύσεις υλικού που αφορούσε τη δράση της οργάνωσης. «Τόσα χρόνια καταλαβαίνω τον απατεώνα. Λοιπόν, δεν με άκουσε και έμπλεξε. Άρχισε και αυτή να κάνει αναδημοσιεύσεις και τα λοιπά και τα λοιπά», δήλωσε. Με βάση όσα περιέγραψε, η συμμετοχή της περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση εκκλήσεων της ΜΚΟ μέσω των προσωπικών της λογαριασμών στα social media.
Το ξέσπασμα για τις καταγγελίες γύρω από τη ΜΚΟ
Πέρα από την αποκάλυψη για τη Μαρία Αντωνά, ο Γιώργος Λιάγκας εμφανίστηκε ιδιαίτερα οργισμένος για όσα ερευνώνται σχετικά με τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά». Ο παρουσιαστής δεν περιορίστηκε σε μια απλή αναφορά στην υπόθεση, αλλά προχώρησε σε εκτενή τοποθέτηση για την ηθική διάσταση των καταγγελιών. Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε η αγωνία οικογενειών παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας για τη συγκέντρωση χρημάτων που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν κατέληγαν στο σύνολό τους στους προβλεπόμενους αποδέκτες. «Αυτά που θα αποκαλύψουμε σε λίγη ώρα για τους αλήτες… Γιατί εδώ τώρα θα κάνω και χαρακτηρισμούς κι ας μου κάνει, όταν βρεθεί ελεύθερος ο συγκεκριμένος Πόντιος από την Κατερίνη και μήνυση και αγωγή», είπε.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα επειδή αφορά οικογένειες που αντιμετώπιζαν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. «Εκμεταλλευόντουσαν τον ανθρώπινο πόνο με παιδιά με καρκίνο και τον πόνο των γονιών που τα παιδιά τους πέθαιναν για να μαζεύουν λεφτά και τα λεφτά αυτά τα ξέπλεναν σε στημένα παιχνίδια και σε στοιχηματικές εταιρείες», ανέφερε, εκφράζοντας τους ισχυρισμούς του για τη φερόμενη διαχείριση των χρημάτων.
Διαβάστε επίσης
Ο παρουσιαστής συνέχισε με ακόμη πιο έντονο ύφος, τονίζοντας ότι όσα καταγγέλλονται τον έχουν συγκλονίσει. «Εδώ δεν μιλάμε για απατεωνιά, μιλάμε για αλητεία, μιλάμε για απανθρωπιά», δήλωσε. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι η εκπομπή του θα παρουσιάσει πρόσθετο δημοσιογραφικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο, όπως είπε, του προκάλεσε έντονη συναισθηματική αντίδραση. «Αυτά που σήμερα θα αποκαλύψουμε από αυτή εδώ την εκπομπή πραγματικά θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε. Κι εγώ ανατρίχιασα όταν μαζεύαμε σήμερα το δημοσιογραφικό υλικό», σημείωσε.






0 ΣΧΟΛΙΑ