Τέμπη: «Το δικό μου το παιδί το σκοτώσανε, το κάψανε και μου το πετάξανε» – Συγκλονίζει ο πατέρας του Άγγελου Τηλκερίδη

Με την κατάθεση του Χρήστου Τηλκερίδη, πατέρα του αδικοχαμένου Άγγελου Τηλκερίδη, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των σημερινών καταθέσεων στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την τραγωδία των Τεμπών. Η ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς οι συγγενείς των θυμάτων συνεχίζουν να αποζητούν δικαιοσύνη για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσουν τη φωνή τους δυνατή απέναντι στις δικαστικές αρχές.
Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός πατέρα για την απώλεια του παιδιού του
Συγκλόνισε στην κατάθεση του στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Χρήστου Τηλκερίδης λέγοντας αρχικά πως «ο Άγγελος είχε όνειρα και του τα κόψανε. Το δικό μου το παιδί, το σκοτώσανε το κάψανε και μου το πετάξανε. Περιμένω από το δικαστήριο να σταθεί στο ύψος του. Ναι έκανε λάθος ο σταθμάρχης αλλά κανένα σύστημα ασφαλείας δεν λειτουργούσε». Τα λόγια αυτά αποτύπωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο τον πόνο, την οργή αλλά και την απόγνωση των οικογενειών που είδαν τις ζωές των παιδιών τους να διακόπτονται βίαια και αναίτια εκείνο το μοιραίο βράδυ.
Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο κ. Τηλκερίδης στάθηκε ιδιαίτερα στις παραλείψεις των αρμόδιων φορέων, στα κενά που διαπιστώνει στη δικαστική διερεύνηση, αλλά και στην έλλειψη ουσιαστικής συμπαράστασης από την πλευρά της πολιτείας προς τις πληγείσες οικογένειες. Αναφερόμενος στη συνολική διαχείριση της υπόθεσης, ο πατέρας του Άγγελου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για ποιο λόγο δεν κάνανε σωστά αυτή τη δουλειά. Είναι light το κατηγορητήριο. Το κράτος τρέχει πάντα πίσω από τα γεγονότα. Θα τους κυνηγήσω με στοιχεία και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις οικογένειες, είμαστε μόνοι μας» κατέθεσε επίσης ο πατέρας του Άγγελου Τηλκερίδη.
Η δήλωση αυτή αναδεικνύει την αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι χαροκαμένοι συγγενείς, οι οποίοι νιώθουν πως ο κρατικός μηχανισμός απέτυχε όχι μόνο να προστατεύσει τους πολίτες του προληπτικά, αλλά και να αποδώσει αμέσως τις ευθύνες στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μετά την καταστροφή.
Ευθείες βολές κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή
Η τοποθέτηση του Χρήστου Τηλκερίδη έκλεισε με μια σφοδρή επίθεση προς το πρόσωπο που ηγήθηκε της ανακριτικής διαδικασίας. Ασκώντας παράλληλα στο τέλος κριτική στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη τονίζοντας πως «είναι ο νεκροθάφτης της υπόθεσης». Η βαριά αυτή κατηγορία συμπυκνώνει τη δυσπιστία και την έντονη αμφισβήτηση των συγγενών απέναντι στους χειρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, καθώς θεωρούν ότι δεν ερευνήθηκαν σε βάθος όλες οι πτυχές της υπόθεσης και δεν αποδόθηκαν οι πραγματικές ποινικές ευθύνες στους υπαιτίους.
Διαβάστε επίσης
Η δικαστική διαδικασία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα βρίσκεται σε κομβικό σημείο, καθώς οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έχασαν τους οικείους τους προσφέρουν κρίσιμα στοιχεία για την ψυχολογική και πραγματική διάσταση της τραγωδίας. Οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων συνεχίζονται αύριο, Τρίτη (13/10), με το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να παραμένει αμείωτο, καθώς όλοι αναμένουν να δουν αν η δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί τελικά στις προσδοκίες για πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας.






0 ΣΧΟΛΙΑ