ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στη Κρήτη: 37χρονος σάτυρος παρενοχλούσε ανήλικους – Συνελήφθη και αυτή είναι η ποινή που του επιβλήθηκε

Οργή στην Κρήτη με 37χρονο σάτυρο
Οργή στην Κρήτη με 37χρονο σάτυρο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους επέβαλε το Αυτόφωρο σε έναν 37χρονο από τις Μοίρες Ηρακλείου, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες για περιστατικά προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων. Ο άνδρας κατηγορήθηκε ότι εμφανιζόταν κοντά σε σχολεία και γυμναστήρια, όπου προχωρούσε σε άσεμνες ενέργειες μπροστά σε νεαρά κορίτσια.

Από τη συνολική ποινή των 18 μηνών, αποφασίστηκε να εκτίσει τους δύο, ενώ για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα χορηγήθηκε αναστολή. Το δικαστήριο έθεσε επίσης περιορισμό στις μετακινήσεις του, απαγορεύοντάς του να πλησιάζει σημεία στα οποία συχνάζουν ή συγκεντρώνονται παιδιά και έφηβοι.

Κρήτη: Οι μαρτυρίες μαθητών και γονέων που αποκάλυψαν την υπόθεση

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις αστυνομικές Αρχές όταν έφτασαν καταγγελίες από οικογένειες και μαθητές της περιοχής για έναν άνδρα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες σε δημόσιους χώρους. Οι περιγραφές των καταγγελλόντων αφορούσαν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτυλίχθηκαν μέσα σε διάστημα σχεδόν ενός έτους.

Το πρώτο χρονικά τοποθετείται τον Νοέμβριο του 2025, ενώ το τελευταίο φέρεται να σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2026. Κατά τις καταγγελίες, ο 37χρονος επέλεγε περιοχές γύρω από εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και χώρους άθλησης, όπου υπήρχε συχνή παρουσία ανηλίκων.

Φέρεται μάλιστα να στεκόταν πίσω από πυκνή βλάστηση, χρησιμοποιώντας θάμνους και ελιές ως κάλυψη, μέχρι να τραβήξει την προσοχή κοριτσιών που περνούσαν από το σημείο. Όταν οι ανήλικες αντιλαμβάνονταν την παρουσία του και κοιτούσαν προς την κατεύθυνσή του, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, εκείνος προχωρούσε σε ποινικά κολάσιμες πράξεις για δημόσιο χώρο. Οι επανειλημμένες αναφορές κινητοποίησαν τους αστυνομικούς, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησής του.

Ο εντοπισμός του οχήματος, η καραμπίνα και η απόφαση του Αυτοφώρου

Την έρευνα ανέλαβαν αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τις καταγγελίες. Στο πλαίσιο των ενεργειών τους, κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα με το οποίο μετακινούνταν ο ύποπτος. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε στη σύλληψη του 37χρονου.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στη συνέχεια έρευνα στο σπίτι του, όπου ανακάλυψαν ένα κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνας. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες της υπόθεσης, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη άδεια κατοχής του.

Μετά τη σύλληψή του, ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτοφώρου για να δικαστεί. Η δικαστική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την επιβολή ποινής 18 μηνών, από τους οποίους οι 16 ανεστάλησαν και οι δύο θα εκτιθούν. Παράλληλα, ο περιοριστικός όρος που αποφασίστηκε προβλέπει ότι ο καταδικασθείς δεν επιτρέπεται να προσεγγίζει χώρους όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι ανήλικοι.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου