ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Στο επίκεντρο ο υπνοθεραπευτής του Μαζωνάκη – Τι αποκάλυψε η Δάφνη Καραβοκύρη

Στο επίκεντρο ο υπνοθεραπευτής του Μαζωνάκη – Τι αποκάλυψε η Δάφνη Καραβοκύρη
Οι αποκαλύψεις της Δάφνης Καραβοκύρη για τον υπνωτιστή του Μαζωνάκη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τη δική της προσωπική εμπειρία από συνεδρία υπνοθεραπείας με τον Νάσο Κομιανό το 2018 περιέγραψε η Δάφνη Καραβοκύρη, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5». Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε αποκομίσει αρκετά χρόνια πριν, όταν είχε βρεθεί στον χώρο του υπνοθεραπευτή μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα του Vice, στο πλαίσιο έρευνας που αφορούσε τις εναλλακτικές θεραπείες στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη έρευνα είχε ως στόχο να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους αρκετοί άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές πρακτικές αντί για θεραπείες που βασίζονται σε ιατρικά τεκμηριωμένες μεθόδους. Η ίδια αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία της ύπνωσης, ζητώντας ωστόσο να παραμείνουν στον χώρο όλα τα μέλη της ομάδας, καθώς αισθανόταν ανασφάλεια απέναντι σε μια εμπειρία που της ήταν άγνωστη.

 Η έρευνα του Vice για τις εναλλακτικές θεραπείες

Μιλώντας για το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό εγχείρημα, η Δάφνη Καραβοκύρη εξήγησε πως η ομάδα του Vice είχε ασχοληθεί το 2018 με το ευρύτερο φαινόμενο των εναλλακτικών θεραπειών και την τάση αρκετών πολιτών να αναζητούν διαφορετικές προσεγγίσεις. Όπως περιέγραψε, μέσα από την έρευνα διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια ανάγκη για λύσεις που βρίσκονται έξω από το καθαρά ιατρικό πλαίσιο, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η προσωπική μαρτυρία σε σχέση με την επιστημονική τεκμηρίωση.

«Το 2018 λοιπόν με την ομάδα του Vice είχαμε ανοίξει τη θεματική των εναλλακτικών θεραπειών στην Ελλάδα, για να δούμε γιατί υπάρχει αυτή η ροπή του κόσμου προς κάτι εναλλακτικό και όχι κάτι ιατρικά πιστοποιημένο. Διαπιστώσαμε ότι μέσα στο πλαίσιο αυτό ο κόσμος έχει ανάγκη κάτι που να ξεφεύγει της ιατρικής. Γιατί το να σου πω εγώ τη δική μου μαρτυρία, ως Δάφνη, φίλης σου, ότι κάτι έπιασε σε μένα, ξεπερνά την ιατρική. Με βολεύει. Δεν θα μπω να διαβάσω μια κλινική μελέτη, θα μου πάρει ώρες και τα περισσότερα που θα διαβάσω θα είναι δυσνόητα», είπε η Δάφνη Καραβοκύρη.

 Η συνάντηση με τον Νάσο Κομιανό

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος περιέγραψε πώς η δημοσιογραφική ομάδα έφτασε στον Νάσο Κομιανό και πώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρία. Όπως ανέφερε, ολόκληρη η ομάδα του Vice βρέθηκε στον χώρο του στην Κηφισιά, προκειμένου να καταγράψει από κοντά τη διαδικασία και να αποκτήσει προσωπική εικόνα για την εμπειρία της υπνοθεραπείας. Η ίδια ήταν εκείνη που τελικά συμμετείχε στη διαδικασία, ακολουθώντας τις οδηγίες που της δίνονταν.

«Όταν γνωρίσαμε τον Νάσο Κομιανό, που τον βρήκαμε στο πλαίσιο της έρευνας για την υπνοσκόπηση, βρεθήκαμε όλη η ομάδα του Vice στον χώρο του στην Κηφισιά. Πραγματικά, είναι όπως συμβαίνει στις ταινίες και δεν θα αλλάξω αυτή τη φράση. Με τις οδηγίες του μπήκα εγώ σε κατάσταση ύπνωσης. Το σώμα μπαίνει σε μια καταστολή. Υπάρχει μια ειδική καρέκλα. Ξεκινάς σε όρθια στάση και με τις οδηγίες του χαλαρώνει το σώμα και πέφτεις στην καρέκλα αυτή. Σε τοποθετεί σε ένα σημείο ούτως ώστε να μη χτυπήσεις. Σε σκεπάζει με μια κουβέρτα γιατί το σώμα είναι πάρα πολύ ήρεμο εκείνη τη στιγμή.

Μπήκα στη διαδικασία της ύπνωσης. Πραγματικά διήρκησε μία ώρα. Μου φάνηκε σαν να ήταν πέντε λεπτά όταν ξύπνησα. Είχα παρακαλέσει την ομάδα του Vice, λόγω του ότι αισθανόμουν ανασφάλεια, όχι ακριβώς φόβο, ανασφάλεια προς το άγνωστο, να είναι όλοι παρόντες».

«Δεν είχα έλεγχο των άκρων μου»

Η Δάφνη Καραβοκύρη στάθηκε ιδιαίτερα και σε όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, περιγράφοντας την αίσθηση που είχε εκείνη την ώρα. Όπως είπε, μπορούσε να αντιλαμβάνεται τους ήχους και όσα συνέβαιναν γύρω της, όμως δεν είχε τη δυνατότητα να μιλήσει κανονικά ή να ελέγξει τα άκρα της. Παράλληλα, ανέφερε ότι μέσα από τις οδηγίες που δεχόταν μπορούσε να εκφέρει κάποιες φράσεις, χωρίς όμως να έχει πλήρη επίγνωση του περιεχομένου τους.

«Την ώρα της υπνοθεραπείας δεν είχα έλεγχο των άκρων μου. Μπορούσα να ακούσω το τι συνέβαινε γύρω μου, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω. Οπότε με τις οδηγίες του κάπως μιλούσα. Κάποιες προτάσεις έβγαζαν νόημα, κάποιες άλλες όχι. Δεν έχεις έλεγχο του τι λες εκείνη τη στιγμή, άρα δεν μπορείς να το εκθέσεις δημόσια».

 Ο φόβος για την επαναφορά

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η δημοσιογράφος και στο σημείο που, όπως περιέγραψε, της προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανασφάλεια κατά τη διάρκεια της εμπειρίας. Δεν ήταν τόσο η ίδια η διαδικασία της ύπνωσης που την απασχόλησε, όσο η σκέψη για το πώς θα ολοκληρωνόταν και αν η επιστροφή στην κανονική κατάσταση θα γινόταν χωρίς κάποιο πρόβλημα. Η συγκεκριμένη ανησυχία, όπως εξήγησε, ήταν αυτό που τη φόβισε περισσότερο εκείνη τη στιγμή.

«Εμένα αυτό που με είχε τρομάξει πάρα πολύ ήταν το γεγονός ότι μπορεί κάτι να πήγαινε λάθος στην επαναφορά. Δηλαδή ότι έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτική στο πώς θα επανέλθω».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου